30 / 04 / 2024

yunanistan konut maliyetleri

yunanistan konut maliyetleri

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Yunanistan’da yıllık enflasyon, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Rusya-Ukrayna savaşının enerji ve gıda maliyetlerini artırmasıyla 1995 yılından bu yana ilk defa yüzde 10'un üzerine çıktı.

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. 

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

Ülke genelinde yüksek kredi maliyetleri ve artan girdi maliyetleri, kiralık ve satılık konut piyasasını önemli ölçüde etkiliyor. Yüksek maliyetler, kiracıları daha ekonomik evlere yönlendirirken, konut sahiplerini de fiyatlarını rekabet koşullarına göre gözden geçirmeye zorluyor.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları nereye gidiyor?

Konut fiyatlarındaki artış sürerken konut satışları düşüyor. İnşaat maliyetleri yükselişini ise yükselişine devam ediyor. Peki konut fiyatları nereye gidiyor?

yunanistan konut maliyetleri Haberi

yunanistan konut maliyetleri

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT), merakla beklenen nisan ayı yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini resmen duyurdu.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Yunanistan’da yıllık bazda Mart ayında yüzde 8,9 olan TÜFE, Nisan ayında yüzde 10,2’ye yükselerek, Şubat 1995 tarihinden itibaren en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Yunanistan'da enflasyon 27 sene sonra ilk defa çift haneye çıktı.

Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, doğal gaz fiyatlarının yıllık bazda yüzde 122,6 artması dikkati çekerken, yıllık artış elektrik fiyatlarında yüzde 88,8, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 10,9 ve konut maliyetlerinde yüzde 35,2 şeklinde oldu.

Hayalinizdeki eve 135 bin liradan başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz! İşte 9 Mayıs 2022 Prefabrik ev fiyat listesi!

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına...