19 / 05 / 2024

Yunanistanın 14 Havaalanını Almanlar kaptı

Yunanistanın 14 Havaalanını Almanlar kaptı

Tarihin en büyük ekonomik krizini yaşayan ve kreditörleri ile anlaşma karşılığı birçok kamu işletmesinin Alman şirketlerine satışını onaylayan Yunanistan’ın 14 havalimanını Almanlar kaptı.

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Son Dakika! Ege Denizi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası yakınlarında 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Demet Özdemir Yunanistan'dan 1 milyon euroya ev almıştı! Evin masrafları bitmiyor...

Ünlü oyuncu Demet Özdemir geçtiğimiz günlerde gittiği Yunanistan'dan ev aldığı haberi gelmişti, 1 milyon euroya aldığı ev, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunuyor. Özdemir evi aldığını açıklayarak dekorasyon işlerinin devam ettiğini belirtti.

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Ahmet Ercan'dan Yunanistan depremi açıklaması: İstanbul'u ve İzmir'i etkiler mi?

AFAD ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi verilerine göre; Yunanistan'ın Larissa kentinde 6.2 büyüklüğünde yaşanan depreme ilişkin SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu deprem İzmir ya da İstanbul’da tetikleme yapmaz” dedi.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Atina'nın ilk camisi ibadete açıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın ilk camisi, 14 yıllık plan ve inşa sürecinden sonra açıldı...

IMF'den Yunanistan'a 'borç' uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir internet sitesinden bulduğu evi kiralamak isteyen Suriyeli mülteci aile, kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.

Yunanistanın 14 Havaalanını Almanlar kaptı Haberi

Yunanistanın 14 Havaalanını Almanlar kaptı

Almanya’nın en büyük havalimanı işletmecisi Fraport’un uzun süren görüşmelerden sonra Yunanistan’daki 14 havalimanının işletmeciliğini alacağı açıklandı. Havalimanlarının işletmeciliğinin Fraport’a satış maliyetinin 1 milyar 234 milyon Euro olduğu ifade edildi. Fraport’tan yapılan açıklamaya göre, satış kararı Yunanistan ile devam eden görüşmelere temel oluştururuyordu. Öte yandan, satış kararı Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras tarafından da açıklandı. Söz konusu satışın Yunanistan için belirlenen 86 milyar Euro’luk üçüncü yardım paketinin bir koşulu olduğu belirtiliyor. Çipras’ın açıkladığı bu satış kararı Yunan basınında sert bir şekilde eleştiri konusu oldu. Ayrıca 2014’te ihaleye giren Fraport, havalimanlarının işletmeciliğini de 2055’e kadar...