04 / 10 / 2024

yurt dışında olanlar için kira gelir vergisi

yurt dışında olanlar için kira gelir vergisi

Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurt dışında yerleşik Türk vatandaşların kira gelir vergilerini beyan etmeleri gerekiyor. İşte ar mükellefler için kira geliri 2014 esasları...

Yerli konut yatırımcılarının ardından müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı!

Gayrimenkul sektörü giderek daha da düşen alım gücü, yüksek faizler sebebiyle darboğazda. Yatırımcıların yurt dışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimlerine başladı.

Türk yatırımcılar yurt dışından 1 yılda 2 milyar dolar gayrimenkul aldı! Yıllara göre yurt dışı gayrimenkul alımları!

Yerli yatırımcılar gayrimenkul alımlarında rotayı yurt dışına çevirdi. Ağustos ayında yerli yatırımcılar yurt dışında 175 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldı. 

Yurt dışında konut yatırımı 3 milyar doları buluyor!

Hızlı yükselen konut fiyatları ve dövizle kira beklentisi Türkleri yurt dışında ev sahibi yapıyor. En fazla Dubai, KKTC, Miami, Yunanistan ve Londra’nın ilgi gördüğünü söyleyen Vartur Real Estate CEO’su Şerif Nadi Varlı, geçen yıl yerliler 2.1 milyar dolarlık alım yaptı “Bu senenin sonunda 3 milyar.

Türk müteahhitler, 2024'ün ilk 8 ayında yurt dışından 11,2 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu yılın 8 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 11,2 milyar dolar olarak belirlendi. İşte ülke ülke üstlenilen proje bedelleri...

Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı! İlk tercihleri arasında Rusya geliyor

Türk yatırımcılar gayrimenkul yatırımı için yurt dışına yönelmeye başladı. İlk tercihleri arasında ise Rusya yer alıyor.

Yurt dışında konut yatırımı yapan Türk yatırımcılara müjde! Faizler düştü...

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yerli yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, yurt dışında konut yatırımı yapanlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul yatırımında manzara değişti! Yurt dışından gelen ve giden gayrimenkul yatırımı neredeyse eşitlendi!

2024 yılının ilk 6 ayında yurt dışına 1 milyar 239 milyon dolar gayrimenkul yatırımı yapılırken, aynı dönemde gayrimenkul için gelen yabancı doğrudan yatırım 1 milyar 535 milyon dolar oldu. Yurt dışından gelen gayrimenkul yatırımı ile yurt dışına giden neredeyse eşit hale geldi. 

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Yurt dışında yaşayanlar ya da yurt dışından Türkiye'ye dönenler nasıl emekli olabilir?

Türkiye’de milyonlarca kişi kademeli emeklilik bekliyor. Milyonlarca emekli de açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Vatandaş emeklilik sistemi ile ilgili düzenleme beklerken, mevcut yasalara göre yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’den emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

yurt dışında olanlar için kira gelir vergisi Haberi

yurt dışında olanlar için kira gelir vergisi

Dar mükellefler için kira geliri 2014!

Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurt dışında yerleşik Türk vatandaşların kira gelir vergilerini beyan etmeleri gerekiyor.


2014 yılı vergi ödemeleri için istisna sınırı olan 3.200 TL'nin altında kira geliri elde eden dar mükelleflerin beyanname vermeleri gerekmiyor.


Ancak, bu tutardan yüksek kira geliri elde edenlerin beyanname vererek, vergi borcunu ödemesi gerekiyor.


Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen dar mükellefler için kira geliri beyanının 25 Mart'a vermeleri gerekiyor.


Vergi ödenecek yerler:

- Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,

- Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

- Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.


Tahsile yetkili bankalar şu şekilde sıralanıyor:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş....