02 / 05 / 2024

yurt dışında yayınlanan türk dizileri

yurt dışında yayınlanan türk dizileri

TESK Başkanı Palandöken, yurt dışında yayınlanan Türk dizilerinde, mobilya sektöründe üretilen ürünlerin, mücevherat, moda ve hazır giyim sektöründeki yerli marka ürünlerin tanıtımına ağırlık verilmesi önerisinde bulundu

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası: Yurt dışı uçuşlarında 11€'dan başlayan fırsatlar sunuyor!

AnadoluJet'ten sonra Pegasus'ta indirimli bilet kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında yurt dışı biletleri 11 euro + vergilerle satışa sundu. 

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de her yıl yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücretleri ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2023 başında telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki, yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar oldu?

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yurt dışından telefon almak avantajlı mı? Son zam sonrası kalem kalem hesaplandı

IMEI ücretlerine gelen görülmemiş zam yurt dışından telefon alma hayali kuranları yıktı. Peki şimdi ne olacak? Yurt dışında telefon almak halen daha mı avantajlı? İşte yanıtı...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

yurt dışında yayınlanan türk dizileri Haberi

yurt dışında yayınlanan türk dizileri


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yurt dışında da izlenen dizilerde mobilya, mücevherat, hazır giyim gibi sektörlere ait yerli ürünlerin tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.  


Palandöken, yazılı açıklamasında, yurt dışında da izlenen yerli film ve dizilerin "kültür elçisi" işlevi gördüğünü ifade etti.  


"Turizm gelirlerine katkı sağlar"


Dizilerin yurt dışında da seyredilmesinin Türkiye için avantaj olduğunu kaydeden Palandöken, "Yurt dışında büyük beğeni ile izlenen dizilerimizde özellikle mobilya sektöründe üretilen ürünlerimiz, mücevherat, moda ve hazır giyim sektöründen de ünlü yerli marka ürünlerimiz ile turizm değerlerimizin tanıtımına ağırlık verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. 


Gerekirse söz konusu dizilere destek verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, filmlerde Türkiye'nin doğal güzelliklerine yer verilmesi ve gözde turizm değerlerinin tanıtılmasının da turizm gelirlerinin artmasına katkı sağlayacağını...