04 / 10 / 2024

yurt dışındaki türklere konutta kdv muafiyeti

yurt dışındaki türklere konutta kdv muafiyeti

Yurt dışında yaşayan Türklere KDV istisnası sağlayan, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve milletvekili arkadaşları tarafından sunulan önerge kabul edildi. İşte önerge metni..

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat arttı!

Yurt içinde yerleşik kişilerin yurt dışındaki doğrudan yatırımları ocak-temmuz arasında 3 milyar 401 milyon dolar oldu. Türklerin 2014 yılından 2024 yılına kadar 16 kat artan yurt dışı gayrimenkul yatırımı, bu yıl 1 milyar 470 milyon dolara ulaştı.

Türklerin yurt dışından 1 yılda 2 milyar dolar gayrimenkul alması ikametgah yasağını yeniden gündeme getirdi!

Ağustos 2024 itibarıyla, Türk vatandaşlarının yurt dışına yaptığı gayrimenkul yatırımları son bir yılda 2 milyar dolara ulaşırken, bu rakam, iç piyasadaki zorlukların ve sektördeki daralmanın ciddi boyutlarını da ortaya koyuyor.

Türk müteahhitler, 2024'ün ilk 8 ayında yurt dışından 11,2 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu yılın 8 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 11,2 milyar dolar olarak belirlendi. İşte ülke ülke üstlenilen proje bedelleri...

Türk yatırımcılarından ABD gayrimenkul piyasasına büyük ilgi! Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı!

NotteGlobal’ın kurucusu Yusuf Boz, ABD Gayrimenkul Pazarının Türk yatırımcılarına fırsatlar sunduğunu açıklayarak yatırımcıların yurt dışından konut almaya başladığını belirtti.

Yurt dışından telefon alacaklar dikkat! IMEI kayıt ücretine yüzde 45 zam...

Yurt dışından getirilen akıllı telefonların IMEI kayıt ücretine büyük bir zam gelmesi beklendiği kaydedildi. Yeniden Değerleme Oranı ile beraber, 2025 yılında IMEI kayıt ücreti 45 bin 953 TL olacak.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Yurt dışında yaşayanlar ya da yurt dışından Türkiye'ye dönenler nasıl emekli olabilir?

Türkiye’de milyonlarca kişi kademeli emeklilik bekliyor. Milyonlarca emekli de açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Vatandaş emeklilik sistemi ile ilgili düzenleme beklerken, mevcut yasalara göre yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’den emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

yurt dışındaki türklere konutta kdv muafiyeti Haberi

yurt dışındaki türklere konutta kdv muafiyeti



TBMM Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanun Teklifinin 7. maddesi üzerinde, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve milletvekili arkadaşlarının önergesi kabul edildi. 


Önerge ile, yabancıya tanınan Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yerinde KDV istisnası, çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına da tanındı. Önerge metni şu şekilde;


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına


Görüşülmekte olan 456 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 7'nci maddesinde yer alan "Türkiye'ye getirilmek kaydıyla," ibaresinden sonra gelmek üzere "Gelir Vergisi Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 2 numaralı bendinde belirtilenler hariç olmak üzere çalışma veya oturma izni alarak alınarak altı aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları," ibaresinin eklenmesini ve parantez içinde yer alan hükmün "(Şu kadar ki bentte öngörülen...