06 / 07 / 2024

yurt dışından konut almak karlı mı

yurt dışından konut almak karlı mı

Yenibirlik Gazetesi yazarlarından Yusuf Din. bugün "Zenginler kaçıyor mu?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazının detayları..

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Yurt dışı çıkış harcı 3 bin TL'ye çıkıyor!

Yurt dışı çıkış harcına zam geleceğine yönelik belirtilen haberlerden sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan sunum kapsamında, mevcut 150 Türk Lirası olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildiği belirtildi. Önerinin önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurt dışına çıkış harcı ile ilgili açıklama geldi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcına yönelik açıklamalarda bulundu. Yapıla Açıklama kapsamında "Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan miktarlar üzerinden ödenmesi gerekir" diye ifade edildi.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Yurt dışında yaşayanlar ya da yurt dışından Türkiye'ye dönenler nasıl emekli olabilir?

Türkiye’de milyonlarca kişi kademeli emeklilik bekliyor. Milyonlarca emekli de açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Vatandaş emeklilik sistemi ile ilgili düzenleme beklerken, mevcut yasalara göre yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’den emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Ünlü ekonomist uyardı: Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, fatura kiracılara çıkar, ikinci ev yurt dışından alınır!

Ev sahibi kiracı tartışmaları ve yüzde 25 sınırı konut piyasasını daraltırken, ev sahiplerine getirilmesi planlanan yeni vergiler de endişeyi artırıyor. Konut piyasasındaki daralmanın faturasını en çok ev sahibine düşman olan kiracıların ödeyeceğini belirterek uyardı…

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. 1 gram altında 200 TL’yi bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı, 1 gram altının yaklaşık 5 dolar daha ucuz olduğu belirtildi

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

yurt dışından konut almak karlı mı Haberi

yurt dışından konut almak karlı mı

Türkiye’den yurtdışına önemli miktarda konut yatırımı yapıldığına ilişkin tartışmalar son yıllarda gündemde yer tutmaktadır. Üstelik bu eğilimin, Türkiye’deki siyasi konjonktürle ilişkilendirildiği, uluslararası çaptaki haber ve veri merkezlerince işlenmektedir. Haber merkezlerinin bu yorumu sadece hesap yapmaktan uzak ekâbir tutumdan ibarettir. Türkler siyasi konjonktür karşısında güvence aramak ihtiyacında olsa yurtdışına nakit çıkarlar. Bizim insanımızın algısına göre konut, yeterince likit bir varlık değildir. Yurtdışı konut yatırımlarında asıl dinamik sadece Türklerin gayrimenkul yatırımını sevmesidir. Fakat içinde sevgi olmasına rağmen duygusal olmadığımız tek alan gayrimenkul yatırımıdır. Fevkalade rasyonelizdir. Hesaplarız, kitaplarız, hiçbir konuda olmadığımız kadar pazarlık yaparız. Sürekli alarm kalırız. Yakalarsak alırız. Çoğu zaman da bu operasyonu kredi ile yaparız. Kredi maliyetleri tatmin etmeyince de siyasi sınır kalmaz. Ufuklara bakarız.


Grafikte toplam krediler içinde konut kredilerinin...