17 / 05 / 2024

yurtdışından emlakçıya verilen vekalet

yurtdışından emlakçıya verilen vekalet

Ülkemizde, satış, bağış, taksim, hisse devri, miras intikali başta olmak üzere, bir çok tapu işlemi, ilgilisi tarafından değil, vekalet verdiği bir başka şahıs tarafından gerçekleştiriliyor. Bunlar arasında emlakçı vekaleti de bulunuyor...

Miami’den 2 ev alan Türk hem emlakçıya hem kiracıya borçlu çıktı!

Konut fiyatlarındaki artış ve kiraya yüzde 25 zam sınırlaması yatırımcıları yurt dışında ev almaya yönlendirdi. Yurt dışından ev almanın moda haline geldiğini söyleyen ekonomist İris Cibre, Amerika’dan ev alan arkadaşının yaşadıkları anlatarak, riske dikkat çekti.  

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Bakanlık, fiyatları yüzde 70 şişiren emlakçıya acımadı! Fahiş ilana ibretlik ceza!

Ticaret Bakanlığı, spekülatörlere yüklü miktarda cezalar kesmeye başladı. Bu kapsamda, Ankara Mamak'ta fiyatının üstünde ilan yayımlayan emlakçıya 349 bin lira ceza kesti. 

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Sosyal yardımlara zam yapılacak mı? 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç TL? Bu rakamları kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaşlara verilen zam müjdesinin ardından sosyal destek ödemeleri merak konusu oldu. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç TL? Zam yapılacak mı? 

Deprem sonrası göz açtırılmıyor! 14 emlakçıya ceza

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde ekipler, kent genelinde kira artışlarının yaşandığına dair ihbarlar üzerine  emlak ofislerinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur? İşte detaylar!

Turkcell’in ortağından Ukrayna’ya servet teklifi! 13 milyar doları aşıyor...

Turkcell'in ortaklarından olan ve son yaptırımlarla birlikte Avrupa'daki varlıkları dondurulan Rus oligark Mihail Fridman'ın yaptırımların kaldırılması karşılığında servetinin bir bölümünü Ukrayna’ya vermeyi teklif ettiği iddia edildi.

Gayrimenkul satışlarında yeni dönem başladı! Emlak fiyatlarındaki manipülasyon önlenecek!

Konut Finansmanı Paketleri’nin duyurulmasının ardından emlak fiyatlarında yaşanan keskin artışlar üzerine T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan ‘538 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ aracılığıyla bu konuda bazı düzenlemeler yapıldı. İşte detaylar...

yurtdışından emlakçıya verilen vekalet Haberi

yurtdışından emlakçıya verilen vekalet


Emlakçı vekaleti!


Ülkemizde, satış, bağış, taksim, hisse devri, miras intikali başta olmak üzere, bir çok tapu işlemi, ilgilisi tarafından değil, vekalet verdiği bir başka şahıs tarafından gerçekleştiriliyor. Bunlar arasında emlakçı vekaleti de bulunuyor. Emlakçıya verilen vekaletname ile taşımazın sahibi taşınmazla ilgili satış işlemlerini yaptırabiliyor. Taşınmazın sahibi hastalık, uzak yerde oturma, yada yurtdışında yaşama gibi sebeplerden ötürü emlakçı vekaleti ile gayrimenkul satış işlemlerini yaptırabiliyor.


Emlakçı vekaleti verilirken dikkat edilmesi gereken nokta öncelikle emlakçıya hangi konularda yetki verildiğinin iyi bilinmesidir. Konut veya arsa satış işlemlerinde tapu için verilecek vekalette vekile hangi yetkilerin verildiğinin yani satış mı, bağış mı, taksim mi, miras intikali mi olduğunun iyi bilinmesi gerekiyor. Vekaletname kapsamında süre, işlemin yeri ve şartları muhakkak belirlenmelidir. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için, tapu işlemleri konusunda...