23 / 11 / 2024

zilyetlik savunma hakkı

zilyetlik savunma hakkı

Taşınır taşınmaz bir mal üzerinde fiili hak sağlayan zilyetliğin korunması nasıl gerçekleşiyor? Medeni Kanun'da zilyetliğin korunması konusu nasıl yer alıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

 12 hazır beton üreticisi firmadan sözlü savunma!

Rekabet Kurulunda, Ankara ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Sözleşmeli er ve erbaşlar müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Memuriyet hakkı geliyor!

Sözleşmeli er ve erbaşlara memuriyet hakkı getiren Milli Savunma Bakanlığı yönetmeliği yürürlüğe girdi. İşte Resmi Gazete’de yayımlan yönetmeliğin tüm detayları...

Zilyetlik ne demek? Zilyetlik hakkı nedir?

Bir emlak terimi olarak zilyetlik nedir? Zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili detaylar…

Zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Bir şey üzerinde fiili hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor. Peki, zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Yunanistan heyeti Kapadokya'daki mimari yapılar hakkında bilgi aldı!

Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili ve Yunanistan Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Konstantinos Tsiaras, iş adamları ve turizmcilerden oluşan heyet Devrent ve Paşabağları bölgelerini gezerek, mimari yapılar hakkında bilgi aldı

Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir?

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor. Peki, zilyetlik türlerinden; Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir? İşte yanıtı..

Zilyetlik ve tapu sicili mevzuatı!

Zilyetlik ve tapu sicili mevzuatı, Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. Bir şey üzerinde fiilî hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedidir. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor..

Zilyetlik kanunu!

Bir şey üzerinde fiili hakimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor. İşte zilyetlik kanunu hükümleri...

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmazlarda mülkiyet hakkı!

Kadastro Kanunu madde 14'te de düzenlenen tapuda kayıtlı olmayan taşınmazlarda mülkiyet ve zilyetlik hakkının tespiti nasıl yapılıyor? Bu konu Kanun'da nasıl düzenlenmiştir? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Tapuya kayıtlı taşınmazlarda zilyetlik!

Tapuya kayıtlı taşınmazlarda zilyetlik ve mülkiyet hakkı tespiti nasıl yapılıyor, Kanun'da bu konu nasıl düzenlenmiş merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı olarak fikir edinebilirsiniz.

Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur?

Taşınır taşınmaz mallar üzerinde fiili hakimiyet sağlayan zilyetlik idari yoldan nasıl korunur? Zilyetliğin idari yoldan korunması hakkında merak ettikleriniz için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz..

Zilyetlik türleri nelerdir?

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir? Zilyetlik sahibine nasıl bir hak sağlıyor? Zilyetlik kavramı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını haberimizin içinde bulabilir ve konu hakkında detaylı fikir edinebilirsiniz..

zilyetlik savunma hakkı Haberi

zilyetlik savunma hakkı

Zilyetlik kavramı nedir?


Zilyetlik, maddi bir mal üzerinde, malikin veya malik olmayan üçüncü bir kişinin icra ettiği fiili bir hâkimiyet olup, bu hâkimiyet bir hak değil yalnızca kendisine bir takım hukuki sonuçlar bağlanmış fiili bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Medeni Kanun madde 973'e göre "Taşınmaz üzerinde irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılır." Peki zilyetliğin korunması konusu Medeni Kanun'da nasıl yer alıyor?


Zilyetliğin korunması



Zilyetliğin korunması, zilyetliğin bir hakka dayanıp dayanmadığına bakılmaksızın sadece zilyetlik olarak nitelendirilen hukuki durumun korunmasını ifade eder. Zilyet zilyetliği haksız da olsa, zilyetliğe ait koruma imkânlarından yararlanabilir. Zilyetliğin korunması konusunda medeni kanun üçyol öngörmüştür:


Savuma Hakkı


Zilyet, bütün gasp ve tecavüz fiillerini kuvvet kullanmakta defetmek hakkına sahiptir.


Zilyetlik Davaları


Medeni kanunumuz zilyetliğin tecavüz ve gasp fiillerine karşı dava yoluyla...