19 / 05 / 2024

Hatay'da 67 iş yeri tamamlanarak depremzede esnafa teslim edildi!

Hatay'da 67 iş yeri tamamlanarak depremzede esnafa teslim edildi!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Hatay'da işletmeleri yıkılan ya da ağır hasar alan 67 esnafa tamamlanan yapılar teslim edildi. 



Antakya-İskenderun kara yolu üzerinde kurulan ve hak sahiplerinin kura çekilişi ile seçildiği geçici iş yerlerinin anahtarını alan esnaf, ekmek teknelerinde müşterilerini ağırlamaya başladı.

Hatay ilinde koordinatör vali olarak görev alan Osman Kaymak, AA muhabirine, kent genelinde iş yerleri hasar gören esnaf için tamamlanan geçici ticaret alanı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Bu kapsamda Emlak Konut Üçgedik Geçici Ticaret Alanı'nın da yapımının sona erdiğini söyeyen Kaymak, bu alanların, kalıcı iş yerleri yapılana kadar esnafa umut ve moral olacağını belirtti. 

Birçok esnafın müşterileriyle tekrar temas kurabileceğini belirten Kaymak, şehrin canlanması açısından bunu çok önemsediklerini ifade etti.

Kaymak, "Bu iş yerlerinin oluşmasında emeği olan valiliklerimize, AFAD'a ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. İş yerlerinin esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Hatay da 67 iş yeri tamamlanarak depremzede esnafa teslim edildi!

Kırtasiye malzemeleri üzerine faaliyetlerine devam edecek olan esnaf Esra Barutçu Yüksel, uzun süre sonra yeniden işbaşı yaptıklarını açıkladı.

Geçici iş yerine kavuşmanın sevincini yaşadığını kaydeden Yüksel, çok güzel iş yerlerinin yapıldığını belirterek, valiye ve devlete teşekkürlerini iletti. Yüksel, "İnşallah hep birlikte eski iş yerlerimize de döneceğimiz günleri de görürüz." diye kaydetti.

İş yerini teslim alan harita ve kadastro mühendisi Tuban Öztürk ise, çok güzel bir çarşıya kavuştuklarını söyleyerek emeği geçelere teşekkür etti.

6 Şubat depreminden bu zamana kadar çalışamadığını ifade eden Terzi Ahmet Kılıç, "Sağ olsun devletimiz bize bu iş yerlerini verdi. Burası artık yeni iş yerimiz. Tüm müşterilerimizi buraya bekleriz." dedi.

Öte yandan Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşaat çalışmaları devam ediyor. 

Peş peşe yaşanan depremlerden sonra Altınözü ilçesinde arazi belirleme ve zemin etüdü çalışmaları sonrasında köy evlerinin inşası başladı.

Farklı noktalarda 2 bin 800 evin inşa edilmesinin hedeflendiği ilçede, Babatorun Mahallesi'ndeki alanda bazı evlerin kaba inşaatı da tamamlandı. 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanıyor! Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda!


Geri Dön