13 / 05 / 2024

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımında 1 milyon metreküpe yakın enkaz taşındı!

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımında 1 milyon metreküpe yakın enkaz taşındı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon metreküp enkaz yerleşim yerlerinden taşındı.



İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞININ KORUNMASINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, arama kurtarma ve diğer acil çalışmaların sonlanmasından sonra afetten zarar gören şehir ve köylerin tekrar ayağa kaldırılması için yoğun bir çaba harcandığını kaydetti.

Şehir merkezini oluşturan Antakya ve Defne ilçelerinde hasarlı konutların yıkımı, enkazlarını kaldırma ve ayrıştırma işlemlerinin sürdürüldüğünü belirten Masatlı, Ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları esnasında insan ve çevre sağlığının korunmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bugün itibarıyla Hatay genelinde yaklaşık 1 milyon metreküp enkaz yerleşim yerlerinden taşındığı bilgisini aktaran Masatlı, "Bu çalışmalara ek olarak, devletimiz tarafından afet bölgesindeki alt ve üstyapının yeniden inşası, yeni hastaneler, kamu binaları ve diğer tesislerin de yapımına eş zamanlı olarak başlanmıştır" dedi.

Yerleşim yerlerinin topyekun ayağa kaldırılması, sosyal ve kamusal düzenin tekrar tesis edilmesi için seferber olunduğunu söyleyen Masatlı, ağır hasarlı binaların yıkımının ve enkazlarının taşınması işlemlerinin en kısa sürede biteceğini kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde Hatay'ın da içinde yer aldığı 11 ilin büyük yıkıma uğradığını anımsatan Masatlı,  "Felaketin ilk anından itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğindeki devletimiz olmak üzere tüm kurumlarımız, milletimizle el ele vererek afet bölgesine yardıma koşmuştur" diyerek "Devletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de tüm kurumlarıyla medeniyetler şehri Hatay'ımızda yaraları hızlıca sarmak için çalışmalarını sürdürecektir." diye ifade etti.

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Bütçe Haziran'da 219 milyar 637 milyon lira açık verdi!


Geri Dön