02 / 05 / 2024

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Dünyanın en zengin üç kişiden biri olan Henry Ford kimdir? Peki Henry Ford'a göre zenginliğin 10 kuralı nedir? İşte Henry Ford'un zorluklarla geçen hayatının başarı öyküsü...



Henry Ford dan 10 adımda zenginlik kuralları!

İşte Henry Ford'a göre zengin olmanın 10 kuralı...

1. Başkalarına hizmet sunmak: "Kendini tamamen hizmetlere adamış bir işletme, kâr konusunda çok az endişeye sahip olacaktır." Başarının sırrı başkalarına hizmet sunmak.Tüm başarılı insanlar başkalarına hizmet sunuyor. Hizmetleri ne kadar büyük olursa başarılarıda o kadar büyük oluyor.

2. En sevdiğiniz aktiviteye odaklanmak: "Yapabileceğini sandığından fazlasını başaramayan kimse yoktur." En sevilen aktiveteye tamamen odaklanıldığında imkansız olan her ne ise mümkün hale geliyor. Henry Ford,  odaklanıldığında ve düşünüldüğünde daha fazlasının yapılabileceğini belirtiyor.

3. Üretken olmak: "Başarılı insanlar, başkalarının boşa harcadığı zamanı kullanarak öne geçer." Bazı insanlar günlerine dikkat ederken diğer insanlar ise zamanlarının yönlerini belirlemesine izin veriyor. Her gün en sevilen aktiviteler üzerine çalışmak her geçen gün becerilerinizi geliştirmek ve iyileştirmek için başarıya götüren yollardan sadece bir tanesi. Etkili zaman yönetimi ile başarıya kavuşacaksınız.

4. Sorunları çözün: "İnsanlar sorunları çözmeye çalışmak yerine çok fazla zaman ve enerji harcıyorlar." Henry Ford, "Başkalarının sorunları çözdüğünüz için ödüllendirilirsiniz. Büyük sorunları çözersiniz büyük bir ödül küçük sorunları çözersiniz küçük bir ödül alırsınız, az sayıda insanın sorununu çözerseniz ödül önemsiz olur ancak çok sayıda insanın sorununu çözersiniz zengin olursunuz" sözlerine devam eden Ford, "dünyaya araba sürmenin ata binmekten çok daha rahat ve hızlı olduğunu göstererek milyonlarca insanın sorunu çözdüm" diyor.

5. Büyük sorunlar yok yalnızca çok sayıda küçük sorun var: Henry Ford, "bir şey yapabileceğinizi düşünüyorsanız haklısınız, birşey yapamayacağınızı düşünüyorsanız da haklısınız" Küçük parçaları ayırarark sorunu karmaşlıktan kurtulacağını anlatan Ford, sorunlara adım adım yaklaşırsanız her bir basmak sizi başarıya götüreceğini tavsiye ediyor.

6. Gözleri ana hedeften ayırmayın: "Engeller, hedeften yüzünüzü çevirdiğinizde gördüğünüz korkunç şeylerdir." Hedef, engeller her ne olursa olsun insanları motive eden bir kural olarak sayılır.

7. Düşünün: "Düşünmek en zor iş, bu yüzden bunu çok az insan yapıyor." Henry Ford'a göre düşünmek zor bir iş ve bu işi yalnızca liderler yapar. Başarının sırrı yıllarca süren hazırlıklarda yatmakta.

8. Hatalar fırsatlara yol açar: "Başarısızlık, yeniden başlamak için bir fırsattır, ancak daha akıllıca. Başarısız olmakla utanılacak hiçbir şey yoktur. Başarısızlıktan korkmak utanç vericidir."

9. Kendine yatırım yap: "Aldığınız bütün parayla kendinize yatırım yapın." 

10. Tutkulu bir hayalperest olun: "Daha iyi bir geleceğin hayal edilmesi, sürekli bir şekilde daha fazlasının nasıl yapılacağını düşünmek, hiçbir şeyin imkansız görünmediği bir zihin durumu yaratır". Henry Ford'a göre başarıya ulaşmak tutkudan geçer.  Tutku gözlerdeki ışığı yansıtıyor.

Henry Ford, "Tüm dünya size karşı olduğunda hatırlayın ki uçaklar rüzgara karşı uçarlar" dedi.

Rockefeller'dan zenginliğin 12 tüyosu!

Gelecek vaat eden 9 sektör!

Zengin ve fakir insanları ayıran 7 bilinmeyen özellik!

Ford Focus 2022 fiyat listesi resmen uçtu!

Türkiye çıkışlı Ford E-Transit Altın Ödüle layık görüldü!

 


Geri Dön