17 / 05 / 2024

Herkesin merak ettiği soruların cevabı geldi! Emekli maaşlarında kritik detay 

Herkesin merak ettiği soruların cevabı geldi! Emekli maaşlarında kritik detay 

AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Ekonomim gazetesindeki köşe yazında, hangi tarihte emekli olmanın avantajlı olacağını yazdı. ve EYT'de dahil olmak üzere bir çok soruya cevap verdi.



2022'DE EMEKLİ OLANLAR YÜZDE 11 YÜKSEK ALACAK

Oysa 2023 senesinde emekli olanlar 2022 senesinin toplamı %78,60 zamdan yararlanmayıp 2008-2023 arası primleri ve 1/10/2008 evveline ait aylığı %65,92 oranında artacak ve buna göre hesaplanan aylık 2023/Ocak zammı olan %30 kadar çoğaltışacak. İşte bu sebepler 2022 senesi emeklilerinin maaşı 2023 senesi emeklisine göre %11 kadar çok olmuştur.

Diğer bir konuda, EYT dahilinde emeklilik hakkı kazananların maaşı diğer çalışanlara göre daha mı düşük olacağı sorusudur. Burada EYT’liler bakımından düşük maaş bağlanması söz konusu olmayıp, başvuru zamanında alması gerektiği aylık verilecektir. EYT’li veya normal emekli olması arasında bir farklılık olmayacaktır.

Herkesin merak ettiği soruların cevabı geldi! Emekli maaşlarında kritik detay 

Emeklilik hakkı elde edenler için, beklemek mi, emekli olmak mı sorusunun cevabı ise, emekliliğe hak kazanıldığı dönemde emekli olunmasıdır. Emekliliği gelenin emekli olması her zaman kârlıdır. Çünkü emekli olarak aldığı aylıklarla, bekleyerek maaşta oluşabilecek yükseliş karşılaştırıldığında emekli aylığı alınarak emekli olunması en avantajlısıdır.

Çiğ süt desteğinde önemli duyuru! Prim desteklerinin ödeneceği tarih açıklandı

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

 Kapı kapı iş aramayın! En az 9000 TL maaşla işe başlayabilirsiniz! İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön