05 / 05 / 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 senelik maaşını deprem mağdurlarına bağışladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 senelik maaşını deprem mağdurlarına bağışladı!

Kahramanmaraş'ta 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun yıllık gelirini depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için bağışlaması dikkat çekti.



Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllık maaşını depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için bağışladı.

İBB, depremin hemen ardından 311 arama kurtarma ekibi, 20 iş makinesi, 6 bin kişi kapasiteli 2 kamyon ve günde 15 bin ekmek sevk etti ve bugüne kadar temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı. 

Depremden etkilenen Şanlıurfa ve Kilis'te arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda sekiz ilde çok sayıda ekip çalışmalarını sürdürüyor. 

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 senelik maaşını deprem mağdurlarına bağışladı!

Depremin hemen ardından bölgeye 311 arama-kurtarma ekibi ve 20 iş makinası, günde 6 bin kişilik yemek, 15 bin de ekmek üretim kapasitesine sahip 2 TIR gönderen İBB, Hatay'a bugüne kadar temel ihtiyaç malzemelerini içeren 120 TIR daha gönderdi.

Depremden etkilenen Şanlıurfa’da ve Kilis’te arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. 8 ilde ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri koordinasyonunda çok sayıda ekibin çalışmaları sürüyor.

Peki, depremde ölen, yaralanan, kurtulan ve yıkılan bina sayısı nedir? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön