10 / 05 / 2024

İETT otobüsleri özel ilaçlarla dezenfekte ediliyor!

İETT otobüsleri özel ilaçlarla dezenfekte ediliyor!

Her gün milyonlarca yolcuya hizmet veren otobüs ve metrobüslerin, servis dönüşü garajlarda iç-dış temizlikten geçirildiği, işlemin haftada bir ilaç kullanılarak tekrarlandığı, ayda bir detaylı temizlik yapıldığı bildirildi...



 Her gün milyonlarca yolcuya hizmet veren otobüs ve metrobüslerin, servis dönüşü garajlarda iç-dış temizlikten geçirildiği, işlemin haftada bir ilaç kullanılarak tekrarlandığı, ayda bir detaylı temizlik yapıldığı bildirildi.


İETT'den yapılan açıklamada, temizlik işlemleri sırasında, otobüslerin tüm iç yüzeyleri, tavan, yolcu koltuklarının arka-alt kısımları, camlar, reklam panoları, yolcu tutamak ve tutamak boruları, kapı üstleri, şoför mahalli, torpido, cam kenarları, yan ve tavan yüzeyleri, havalandırma kapakları, araç içerisindeki tüm metal yüzeylerin parfümlü ve hijyenik temizlik malzemeleriyle temizlendiği anlatıldı.


Otobüs içinde en son, zemin temizliğinin yapıldığı, dış temizlik için otobüslerin dış yıkama fırçalarından geçirildiği belirtilen açıklamada, rutin temizlik işlemlerinin, 04.00'te bitirildiği ve araçların servise hazır hale getirildiği vurgulandı. 


Açıklamada, "Bu işlemlere ek haftada bir detaylı dezenfeksiyon işlemine tabi tutulan otobüsler, ayrıca mekanik bakım öncesi ve sonrasında da temizleniyor. Kullanılan temizlik maddeleri uygulanan yüzeye uygun şekilde seçiliyor. Otobüslerin bağlı bulunduğu garajlarda gece geç saatlerde uygulanan temizlik ve dezenfekte işlemleri sayesinde araçlar, her türlü mikrop ve zararlı organizmalara karşı güvenli hale getiriliyor" denildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, gün içerisinde seferlerini tamamlayan otobüslerin garajda dezenfeksiyon işlemine tabi tutulduğunu aktardı.


Baraçlı, "İlaçlamayı uluslararası kalite belgeli ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi ve gözleri tahrip etmeyen maddeler ile yapıyoruz. Özel giysisi, maskesi, gözlüğü ve elpeni bulunan çalışanımız, elindeki püskürtme cihazıyla yolcu tutamak ve tutamak boruları, koltuk ve kapı tutma yerleri gibi temasın yoğun olduğu yerleri ilaçlıyor" ifadelerini kullandı.




AA


Geri Dön