02 / 05 / 2024

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.



İTHALAT MALİYETLERİ ARTACAK

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

Yeşil Mutabakat’ın ihracatı zorlaştıracağını kaydeden Eskinazi, aynı zamanda ithalat maliyetlerinin de artacağını ve dünya genelinde korumacılık önlemlerinin gündeme geleceğine dikkat çekti. Eskinazi,  Yeşil Mutabakat sanayi planının yeni bir ticaret savaşına dönüşmemesi için devlet nezdinde yeni stratejilerin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu ve AB standartlarına göre uyumlandırması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’ni Serbest Ticaret Anlaşması’na dönüştürecek güncel bir modelin hayata geçirilmesi acilen görüşmelere başlanılmasını isteyen Eskinazi, “AB Yeşil Mutabakatı ile ilgili mevzuat değişikliklerinin yapılmasına ihtiyacımız var. Acil dönüşüme gereksinimi olan karbon-yoğun sektörlerden başlayarak Avrupa ile ticaretimizden yüksek pay alan sektörlerin öncelikli olarak desteklenmesin istiyoruz” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön