29 / 04 / 2024

İkinci el araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!

İkinci el araç alacaklara 'fiyat' uyarısı!

Türkiye’de son 2 yıldır aralıksız bir şekilde artış sürdüren 2.el araç fiyatları, son dönemdeki durağanlığının arkasından düşüş trendine başladı. Düşüş olan fiyatlar daha fazla iner mi? İşte haberin detayları...



Ticaret Bakanlığı'nın üst üste yaptığı açıklamalarla alınan önlem paketleri araç fiyatlarındaki yükselişi azalttı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şöyle konuştu: “Geçtiğimiz üç yıl içerisinde pandemi salgın ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi dünya piyasalarını çok fazla etkileyen nedenlerden dolayı her sektör gibi otomotiv sektörü de derinden yara aldı.

Otomobilleri oluşturan parçaların farklı ülkelerde üretilmesi nedeni ile oldukça kırılgan bir toparlanma süreci yaşayan otomotiv sektörü Rusya-Ukrayna savaşı nedeni ile durma noktasına geldi.

milliyet.com.tr'de yer alan habere göre; İki ülkede lokomotif otomotiv sektöründeki markaların hem önemli parça tedarikçisi hem de montaj noktalarından bir tanesiydi. Bu tür nedenlerden ötürü diğer tüm sektörler toplanırken, otomotiv sektörünün tekrar ayağa kalkması çok uzun zaman aldı. Ülkemiz özelinde ise sıfır otomobildeki arz sıkıntısı ücretler dengesini bozarken, bu nedenle birikimlerin otomotive kaymasına ve otomotivin bir yatırım/kayıt dışı ticaret alanına dönüşmesine sebep oldu.

İkinci el araç alacaklara fiyat uyarısı!

SIFIR ARAÇ BOLLAŞTI

Geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığımızın gerçekleştirildiği adımlar ve sıfır araçta yaşanan bollaşma sonucunda bu olumsuz tablo geride kaldı. Öte yandan krediye ulaşımda yaşanan güçlükler ve yüksek faiz nedeniyle otomobile talep oldukça düşmüş durumda. Ayrıca artan stok ve az talep ortamı markaların avantajlı indirimler sunmasına vesile oldu. Özellikle ekim ayı itibarıyla yüzde on indirimler uygulanırken, bazı markalar da yüzde on beşi bulan fiyat indirimleri oluyor.

TÜM SEGMENTLERDE YÜZDE 10 DÜŞÜŞ!

Buna paralel olarak ikinci el otomobilde de düşüşler söz konusu. Her bir segmentte ve her bir otomobil için yüzde on, lüks otomobiller için ise yüzde on beş fiyat düşüşlerinden söz edebiliriz.

İkinci el online oto pazarı hareketlendi! İlana çıkan her 10 araçtan 3 tanesi satıldı!

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön