05 / 05 / 2024

İkinci el araçta 6 bin kilometre oyunu! Araba alacaklar gözünüz kulağınız açık olsun

İkinci el araçta 6 bin kilometre oyunu! Araba alacaklar gözünüz kulağınız açık olsun

İkinci elde fahiş fiyat artışını önleme için devreye giren ‘6 bin km ve 6 ay sınırı’ uygulamasında ilginç bir yöntem ile karşı karşıya kalındı. İşte detaylar…



KASIM-ARALIKTA FİYATLAR ARTAR

Türkiye’de her 30 kişiden 1’inin otomobil alıp satma işi ile uğraştığına dile getiren Muhammed Ali Karakaş, şu şekilde devam etti:

“Getirilen yönetmelik bireyleri kapsamamakta. Fiyatlarda 15 Haziran-15 Eylül döneminde ortalama % 5-10 bandında bir düşüş görüldü. Önümüzdeki zamanlarda ise fiyatlarda bir gevşeme olmayacaktır ve stabil şekilde halihazırda devam edecektir. Sonrasında ise döviz kurunun yukarı seyri sebebi ile fiyatların tekrar yükselmesi durumuna dönebilir. Kasım-aralık aylarında % 3 ile 5 arasında fiyat artışı öngörmekteyiz.”

VADE UZARSA 7 MİLYON ADET YAKALANIR

Döviz kuru, tüketici finansmanında kişilerin karşılaştığı yüksek faiz ve vergi sistemindeki aksaklıklar gibi çözüme kavuşması gereken birçok husus olduğunu da ifade eden Muhammed Ali Karakaş, “Fiyatlara asıl etki edecek durumlar bunlar. Kredi vadelerinde artış ve faizlerde de düşüş olduğu şekilde ikinci el araç pazarı bu seneyi 7 milyon adetle kapatabilir, fakat aksi bir durumda pazar öngörümüz bu sene için 6 milyon ile sınırlı. Önümüzdeki sene pazarın kaderini yine faiz, kur, enflasyon üçgeni belirleyecek” şeklinde cümlelerini noktaladı.

İkinci el araçta 6 bin kilometre oyunu! Araba alacaklar gözünüz kulağınız açık olsun

Gram altın o tarihte 1.500 TL! Büyük tufan geliyor! Herkes önlemini alsın

Kredi çekeceklere müjde! Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan düşük faizli kredi fırsatı

EYT’de son dakika açıklaması! Sözleşmeli personel kadroya girecek mi? Bakan Bilgin açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön