16 / 05 / 2024

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!

IMF Başkanı Georgieva, İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng ve BoE Başkanı Bailey ile politika tutarlılığının önemini görüştüklerini açıklayarak, "Sadece İngiltere'ye değil herkese mesajımız; maliye politikası para politikasını baltalamamalı." şeklinde konuştu.



"Belirsizlik son derece yüksek olmaya devam ediyor"

IMF Başkanı Georgieva, "Finansal istikrara yönelik riskler artıyor ve belirsizlik son derece yüksek olmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Küresel politika gündemlerine değinen ve politika yapıcılara birlikte hareket etme çağrısında bulunan Georgieva, ilk olarak enflasyonun düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Georgieva, merkez bankalarının kararlı adımlar atmasının önemine işaret ederek, bankaların ellerinden geldiğince açık iletişim kurmaları gerektiğini dile getirdi.

 

"Maliye ve para politikalarının el ele gitmesini sağlamalıyız"

Sorumlu maliye politikalarının uygulamaya konması için harekete geçilmesi çağrısı yapan Georgieva, politika önlemlerinin geçici ve iyi hedeflenmiş olması gerektiğini bildirdi.

Georgieva, "Enflasyonla mücadele edeceksek, maliye ve para politikalarının el ele gitmesini sağlamalıyız." dedi.

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng ve BoE Başkanı Bailey ile politika tutarlılığının önemini görüştüklerinin altını çizen Georgieva, "Sadece İngiltere'ye değil herkese mesajımız; maliye politikası para politikasını baltalamamalı." şeklinde konuştu.

Georgieva, maliye politikasının para politikasını baltalaması halinde para politikasının görevinin sadece daha da zorlaşacağını, eylemlerin tutarlı olduğundan emin olunması gerektiğini kaydetti.

Fransa'da benzin kuyrukları artık çok normal!
Milyonlarca çalışanın geliri artacak! 1.270 TL'lik katkı, çalışması başlatıldı!
Altın fırtınaya kapıldı! Gram altın sert zemine çakıldı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön