06 / 05 / 2024

İngiltere’de konut fiyatları çakıldı! Son 14 yılın en sert düşüşü!

İngiltere’de konut fiyatları çakıldı! Son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları bu senenin kasım ayında yüzde 2,3 düşüş gösterirken, ortalama konut fiyatı 292 bin 406 sterlinden 285 bin 579 sterline düştü...



Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird da İngiltere konut fiyatları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte ülkede konut fiyatlarında bir normalleşme sürecinin yaşandığını dile getiren Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird'ın o açıklamaları...

Yine verilen detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatlarının kasım ayı itibarıyla yıllık bazda da yüzde 4,7 arttığı bildirilen açıklamada, söz konusu verinin geçen yılın aynı ayında yüzde 8,2 seviyesinde olduğu anımsatıldı.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird, ülkede konut fiyatlarında bir normalleşme sürecinin yaşandığını dile getirerek, gelecek yıl ise fiyat performansının ise büyük oranda enflasyona bağlı olacağını belirtti.

Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird, yüksek konut fiyat enflasyonu göz önüne alındığında piyasada bir yavaşlama beklenirken, bu ayki düşüşün son aylardaki piyasa oynaklığının en kötüsünü yansıttığını dile getirdi.

İngiltere’de konut fiyatları çakıldı! Son 14 yılın en sert düşüşü!

İngiliz ekonomisinin bu senenin üçüncü çeyreğinde yüzde 0,2 daralırken, İngiltere Merkez Bankası ülkenin resesyona girdiğini açıklamıştı.

Yine verilen detaylara göre, İngiltere'de bu senenin kasım ayında gıda fiyatları yüzde 14,6 artış göstermişti.

Verilen bilgiye göre, İngiltere'de enflasyon, özellikle enerji ve gıda fiyatları öncülüğünde yükselişine devam ederen Ekim ayında yıllık yüzde 11,1 ile 41 yılın zirvesine çıktı.

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de ikinci el alışveriş moda oldu!

İngiltere Merkez Bankası'ndan son 33 yılın en yüksek faiz artırımı!


Geri Dön