26 / 05 / 2024

İslam Memiş “2023’e girmeden aman dikkat” diye uyardı! Yapın yoksa…

İslam Memiş “2023’e girmeden aman dikkat” diye uyardı! Yapın yoksa…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 2023 yılına girmeden bazı uyarılar geldi. İşte detaylar!



GERİYE DÖNÜK BORÇ TARAMASI YAPIN!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonuna doğru yaklaşırken, dikkat edilmesi gereken bazı hususları açıkladı. Memiş, bu bilgilerden faydalanmak isteyen herkese kendi tahminleri ile yardımcı olmayı sürdürüyor. İslam Memiş, 2023 yılı öncesi ihmal edilmemesi gerekenleri aktardı. İslam Memiş'in 'Aman dikkat!’ diye uyardığı konular şu şekildedir;

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 2022 yılında yapılandırılan vergi borçları ya da harç ödemelerinin 2023 yılına bırakılmaması gerektiğini belirterek,  ”Şimdi iki aylık süreç içinde yavaş yavaş hepimizin e- devlete girerek geriye dönük herhangi bir vergi borcumuz var mı yapılandırma için geç kaldık mı ya da yapılandırma yapabiliyor muyum? Bu soruları sorması gerekiyor. Yine e-Devlet sistemi üzerinden veraset ilamı sorgusu yapılması gerekiyor” dedi. Memiş, vatandaşların vergi borcu veyahut veraset ilamları için 2023 yılına kadar beklenilmemesi gerektiğini vurguladı.

İslam Memiş bu uyarına ek olarak da kontrol edilmesi gereken ve 2023 yılına bırakılmaması gereken bir başka konunun miras borçları olduğunu da söyledi. Bu kontrol işlemlerinin hepsi 2023 yılından önce belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan İslam Memiş, bu konu ile ilgili; "Burada da büyüklerimizden, arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan bir miras kaldı mı ve bununla ilgili veraset işlemlerinin yapılması gerekiyor mu diye kontrol edilmesi lazım” diye konuştu. Ünlü Analist İslam Memiş, Bitmedi, 2023'e bırakırsanız zarar edeceğiniz bir durum daha bulunuyor diyerek şunları söyledi;

Bunların yanında kontrol edilmesi gereken bir başka bir husus daha var. O da yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaportlara dair harç ödemeleri. Yine 2023 yılı ile alakalı yurt dışına çıkacak olan arkadaşlarımızın pasaportların bitme süresi eğer bitme noktasına geldiyse 2023 yılı girmeden pasaportunu yenilenmesi gerekiyor. Fiyatlar yeni yılda yükselecek. Pasaport yenileme ücreti, yeni yılda zamlı ücrete tabi olacağı için bunu şimdiden halledilmesi gerekiyor.

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?

TOGG satış fiyatı ne kadar?

Web tapu işlemleri nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön