14 / 05 / 2024

İslam Memiş altının ineceği en düşük seviyeyi açıkladı!

İslam Memiş altının ineceği en düşük seviyeyi açıkladı!

Uzmanlar gram altının artık bu seviyelerin altına düşmesini beklemezken 2023 yılı için dikkat çeken tahminlerde bulunuyor. "‘rekor’ kelimesini çokça duyacağız” diyen uzmanlar, alım için bu seviyelerin halka fırsat olduğunu belirtiyor. İşte altın fiyatları için son tahminler...



"2023'TE ‘REKOR’ KELİMESİNİ ÇOKÇA DUYACAĞIZ”

 İslam Memiş altının ineceği en düşük seviyeyi açıkladı!

Altının 2022’de tam olarak bekleneni veremediğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Posta'ya yaptığı açıklamada “Savaş döneminde hızlı yükselen yatırım aracı, daha sonra parasal sıkılaşma politikaları karşısında sönük kaldı. Aslında uzun zamandır baskılanan bir altın var. Bu nedenle yükselişine gecikmeli olarak başladı. Altın fiyatlarını genel olarak dolar ve Fed açıklamaları etkiliyor. Onsta 1.815-1.915 dolar seviyelerini takip ediyoruz. Orta ve uzun vadede altın fiyatlarında ‘rekor’ kelimesini çokça duyacağız” dedi.

"BU YIL ARTIK 1.100 LİRANIN ALTINA İNMEZ"

Gram altının yükseliş trendine devam edeceğini söyleyen Memiş, “Gramda altında yılın ilk çeyreğinde 1.250-1.280 lirayı göreceğiz. Yıllıkta ise 1.450 liralar sürpriz olmayacaktır. Ama tabii içeride dolar, dışarıda ise ons fiyatları baskılanıyor” dedi.

Memiş, yatırımcılara ise şu tavsiyede bulundu:

“Altın satmak için henüz erken. Sonraki aylarda altında yeni zirveler olacak. Ancak gram fiyatının bu yıl artık 1.100 liranın altına inmeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle almak isteyenler 1.100 liraları bekleyebilir.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ocak 2023 tarihinde saat 22.08'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 119 Türk Lirası değerinde.

Erdoğan imzaladı! Emekliye 50 bin TL toplu para

İslam Memiş 'doları unutun' dedi, altında 2.000 TL için tarih verdi

TOGG'dan beklenen ön satış açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön