19 / 05 / 2024

İslam Memiş 'Yakında' diyerek uyardı! Gram altına odaklananlar çok şey kaybeder

İslam Memiş 'Yakında' diyerek uyardı! Gram altına odaklananlar çok şey kaybeder

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüş ve gram altın için dikkat çeken mesajlar paylaştı. Memiş'in iki yeni değerli metalle ilgili tahminleri ise yatırımcıları heyecanlandırdı. İşte tüm detaylar...



2022 yılının emtia piyasası için zorlu geçtiğini söyleyen Memiş, "Merkez bankalarının faiz politikalarından kaynaklı baskılanma gördük. Kasım ayı itibarıyla değerli metallerde yükselişler başladı. Paritelerde de yükselişler başladı. Gram altın ve ons altında toparlanmalar devam ediyor. Bugünkü koşullara ve fiyatlamalara baktığımızda Fed'in aralık toplantısında 50 baz puanlık faiz artırma ihtimali yüzde 70 oranında fiyatlanmaya başlandı. Bugüne kadar ekonomik koşullara baktığımız zaman ve enflasyondaki düşüşe baktığımızda Fed biraz daha güvercin olabilir" dedi.

İslam Memiş'in yıl sonu dolar ve gram altın tahmini şöyle:

Yıl sonuyla alakalı, normal süreçten bahsetmiyoruz. Hep bir baskılanma. İçeride dolar kurunda bana göre normal bir kur yok. Serbest bırakın, müdahale etmeyin, tedbirler almayın, dolar TL kuru bana göre 20-21 lira aralığını işaret ediyor. Dolar endeksi 113 olduğu zaman 18.70'i anlarım ama dolar endeksi 105'e gelince 18 altına sarkması gereken kur var. Burada dengelenme çalışması, bir müdahale var.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön