16 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten altın tahmini! 'Seçim kadar' deyip uyardı

İslam Memiş'ten altın tahmini! 'Seçim kadar' deyip uyardı

Rekor seviyelerden geri çekilen altın gram fiyatı için uzmanlardan dikkat çeken bir açıklama geldi. Gram altın fiyatı için yeni rakam ve tarih veren piyasa uzmanı İslam Memiş, "Mesajım oldukça net" diyerek altına yatırım yapmayı ve altın satmayı düşünenleri tavsiye verdi. İşte detaylar...



ALTIN FİYATLARI İÇİN MAYIS AYINA DİKKAT!
Piyasalar Mayıs ayından itibaren daha da hareketlenecek. 3 Mayıs’ta ABD Merkez Bankası Fed, 4 Mayıs’ta Avrupa Merkez Bankası ECB ve 11 Mayıs’ta da İngiltere Merkez Bankası BoE toplantıları olacak. Bu kapsamda merkez bankaları ve piyasalar yeniden enflasyona odaklanırken altın fiyatları üzerinde kritik etkiye sahip Fed faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. Yatırımcılar Federal Reserve’in Mayıs ayında faiz oranlarını bir kez daha artırma ihtimalini değerlendiriyor. Piyasalarda Mayıs ayında 25 baz puanlık bir artış olasılığı yüzde 86,6 olarak gösterilirken, yılın ikinci yarısında faiz indirimleri bekleniyor. Fed yetkilileri ise kafa karıştıran sözlü yönlendirmelerine devam ediyor.

ONS ALTINA FED DESTEĞİ
Altın fiyatlarındaki hareketliliğe ilişkin değerlendirmede bulunan İnvestaz Araştırma Direktörü Tuğberk Çitilci, Haziran ayını işaret ederek, “Fed duracak, faiz indirimleri devreye girecek. Dolar görece olarak güçsüz olmaya başladığı zaman ise güvenli liman olan ons altına talep artmaya başlayacak. Dolayısıyla ons altın tarafında iyi haberler var. Yukarı yön daha olası gibi” yorumunu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön