01 / 06 / 2024

İslam Memiş’ten gram altın almak isteyenlere son çağrı! O tarihte 1500 TL’yi bulacak!

İslam Memiş’ten gram altın almak isteyenlere son çağrı! O tarihte 1500 TL’yi bulacak!

Altın alacak vatandaşlar ya da yatırım yapacaklar altın fiyatlarını merakla araştırıyor. İşte detaylar!



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları 1500 lira seviyesini görebilir. Gram altın fiyatları, ons altın ile birlikte düşüş eğiliminde ve şu sıralarda 1.232 lira seviyesinde işlem görmektedir. Gün içinde de en düşük 1.230 lira, en yüksek 1.243 lira seviyesini gördü.

Peki “Altın 1.500 lira seviyesini görecek mi?” İşte araştırılanlar…

Altını, insanlar güvenli limanı olarak görmektedir. Bilhassa son dönemlerde de küresel ekonomik belirsizliklerin artması ile pandemi sürecinden dolayı altın fiyatları daha da önem kazandı. Yatırımcılar, ons altın ve gram altındaki hareketliliği yakından takip ederek alım fırsatlarına dair yorumlarda bulunuyor.

ALTINDA SON DURUM NEDİR? ALTIN FİYATI YÜKSELECEK Mİ?

Altın, son zamanda küresel ekonomik belirsizlikler ve yatırımcıların güvenli liman arayışından dolayı artan talep ile yükseliş eğilimi göstermektedir. Bunun ile birlikte, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz politikalarındaki değişiklikler, jeopolitik riskler gibi faktörler de altın fiyatlarını etkilemektedir.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in açıklamalarına göre, ons altın 13 ayın zirvesinde ve yaz aylarında 2350 dolar seviyesinin üstünde ataklar görülebilir. Ama, uzman yükselişlerin sağlıksız bir şekilde olduğunu ve teknik olarak düzeltmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu yüzden de yatırımcıların alım fırsatları için 1960 ve 1930 dolar destek seviyelerini takip etmeleri önerildi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bilhassa ilk kez altın alacakların tepeden almayı tercih edebileceği uyarısını yaptı. Uzman isim, 2000 dolar seviyesinin üstündeki alımların uygun olmadığını belirtti. Amerika'da açıklanacak tarım dışı istihdam verisi sonrasında altın fiyatlarının 1960 dolar destek seviyesinin altına çekilebileceği olasılığının altını çizen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu halde elinde dolar bulunduranların fırsatı değerlendirebileceğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön