16 / 06 / 2024

İslam Memiş'ten yatırımcılara yeni uyarı! Altın fiyatlarıyla ilgili 'kısa vade' tavsiyesi

İslam Memiş'ten yatırımcılara yeni uyarı! Altın fiyatlarıyla ilgili 'kısa vade' tavsiyesi

FED'in politikalarının emtia fiyatları üzerindeki baskısı devam ediyor. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili beklentisini anlatırken o rakama vurgu yaptı.



Özellikle ABD'de enflasyon beklentisinin üzerinde açıklanması FED'in şahin tondaki söylemlerinin devam etmesi anlamına gelmekte ve bu da 75 puanlık faiz artırımını kesinleştirmekte. Bu da ons altının yeniden 1700 dolar seviyesinin altına sarkmasını mümkün kılabilmekte diye öngörüyorum. Ancak orta ve uzun vadeye baktığımız zaman hem ons altın hem de gram altında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Geri sarkmalar, baskılanma orta ve uzun vadede yerine yeniden yükselişlere bırakabilmekte. Elinde dolar olan yatırımcı ons bazında ya da gram bazında bu düşüşleri fırsata çevirebilmekte diye sanıyorum.

Her ne kadar ons altında bir baskılanma olsa da içeride dolar TL kuru güçlü durduğundan dolayı gram altın TL fiyatında yükselişin devam ettiğini gözlemlemekteyim.

Gram altın fiyatı şu anda dengelenme çabasını sürdürmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön