10 / 05 / 2024

İstanbul Sancaktepe'deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek!

İstanbul Sancaktepe'deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek!

TOKİ, Sancaktepe’de ortaöğretim tesisi ve sağlık tesisi yapılmak üzere ayrılmış 62 dönümlük hazine arazisine sosyal konut inşa etmek üzere plan değişikliğine gitti. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Sancaktepe'de hazineye ait toplam 62 bin 520 metrekare büyüklükteki arazi için TOKİ'nin sosyal konut yapmak üzere hazırladığı imar planı değişikliğini onayladı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, plana olumsuz görüş bildirerek hastane ve okul alanlarının olduğu gibi korunmasını talep etti fakat itirazlar göz önünde bulundurulmadı. 

İstanbul Sancaktepe deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek! 

“Ömerli Barajı Uzun Mesafeli Koruma Alanı” sınırları içinde yer alan Samandra Mahallesi'ndeki arazi, mevcut planlarda ortaöğretim tesisi, sağlık tesisi, otopark, park ve sosyal hizmet alanı şeklinde belirlenmişti. Plan değişikliği ile boş durumda bulunan Hazine arazisi konut imarına açıldı. Arazinin yaklaşık 29 bin metrekaresi “gelişme konut alanı” şeklinde belirlendi. 

Bina yüksekliği 4 kat, inşaat hakkı 0.90 olarak işaretlenirken, alanda toplam 26 bin metrekare inşaat yapılacak ve 744 kişilik ek nüfus oluşturulacak. 

İstanbul Sancaktepe deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek!

Arazide, anaokulu için bin 518 metrekare, ilkokul için 5 bin 147 metrekare, aile sağlığı merkezi için bin 195 metrekare, sosyal tesis için bin 601 metrekare, park için de 13 bin 726 metrekare alan ayrıldı. 

TOKİ'nin planıyla ilgili görüş istenen kurumların ikisinden dikkat çeken itirazlar yapıldı. İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün kurum görüşünde; arazinin 28 bin metrekarelik bölümünün daha önce Sağlık Bakanlığı'na hastane yapması için tahsis edildiği fakat 2008'de bölgede bir plan değişikliği yapıldığı ve tahsisin de kaldırıldığı ifade edildi. Bakanlığın açtığı dava ile planın 2013'te planın iptal edildiği belirtilerek, son planda Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesi gereken 28 bin metrekarelik kısmın yine “Sağlık Tesis Alanı” olarak planlanmadığı, bunun düzeltilmesi istendi. 

İstanbul Sancaktepe deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü de 2021'de erdiği kurum görüşünde, mevcut planda “ortaöğretim” fonksiyonunda kalan 25 bin 116 metrekarelik alana başka bir fonksiyon verilmesini uygun görmedi. Bu görüş üzerine yapılan plan değişikliğinin kamu yararı taşıdığı belirtilerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyu tekrar değerlendirilmesi talebinde bulunuldu.  İtirazlara rağmen alanda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına ait tahsis bulunmadığı belirtilerek plan askıya çıkarıldı. 

TOKİ 500 bin sosyal konut başvurularında son hafta! Ev sahibi olmak isteyenler kaçırmayın!

Ucuz arsaya rekor başvuru geldi! Dikkat! Son tarih 7 Kasım!

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?


Geri Dön