29 / 04 / 2024

İstanbul'da emlak dolandırıcılığı operasyonu!

İstanbul'da emlak dolandırıcılığı operasyonu!

Beylikdüzü ve Esenyurt'ta sahte emlak ofisi açıp ev ya da arsa almak isteyen kişileri dolandırdığı iddia edilerek gözaltına alınan 35 şüpheli adliyeye götürüldü.



Beylikdüzü ve Esenyurt'ta sahte emlak ofisi açıp ev ya da arsa almak isteyen kişileri dolandırdığı iddia ederek gözaltına alınan 35 şüpheli adliyeye götürüldü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sahte emlak ofisi açıp ev ya da arsa almak isteyen kişileri dolandırdığı iddia edilen 35 şüpheli adliyeye gönderdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kurdukları sahte emlak ofisinde kayıtlarda "tarla" olarak belirtilen arazileri "arsa" gibi sattıkları, ipotekli daireleri bilgi vermeden pazarladıkları, bahçe katı daire satışa çıkarırken orta kat daireyi gezdirdikleri, birçok daireyi satmak için metrekarelerini fazla gösterdikleri ve aldıkları kapora üzerinde hile düzenleyip 150 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9'u kadın 35 suç örgütü üyesinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler emniyette gerçekleşen işlemlerden sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kurulan sahte emlak ofisleri üzerinden dolandırıldığını söyleyen birçok vatandaşın şikayeti üzerine çalışmalar gerçekleştirildi, 17 Ekim'de 33 farklı adrese düzenlediği eş zamanlı baskında 35 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde 20 tapu, 40 çek ve senet, 35 telefon, çok sayıda gayrimenkul satış sözleşmesi ve dolandırılan miktarların yazılı olduğu notlar ele alındı.


Geri Dön