28 / 04 / 2024

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Konut sektöründeki fiyat krizi tam gaz devam ediyor. Kiralık ve satılık konut fiyatları pandemi, kentsel dönüşüm ve stok yetersizliği sebebiyle uçuşa geçti. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Sektörü neler bekliyor? 



İstanbul Alibeyköy'de en düşük kiralık konutun fiyatı 3 bin TL olurak belirlenirken, ortalama ara kat bir konut 5 bin TL oldu. Sitede bulunan en ucuz konut içinse 8 bin 500 TL kira isteniyor.

Emlakçı Metin Kaplan konuyla ilgili konuştu. Alibeyköy'de emlakçılık faaliyeti sürdüren Kaplan, "İstanbul'da inşaat maliyetleri bu kadar yüksek olduğundan dolayı fiyatların düşme gibi bir lüksünün olacağını tahmin etmiyorum. Keşke bu fiyatlarda kalabilse" diye konuştu.

İstanbul da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Megakent İstanbul'un bilindik ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da en ucuz evin kirası 1.000 TL. Ortalama ara kat bir ev için ise 2 bin 700 TL kira isteniyor. İlçede yer alan sitelerde en ucuz konut kirası ise 4 bin 500 TL olarak belirlendi.

Gaziosmanpaşa'da emlakçılık faaliyeti sürdüren emlakçı Alper İşler, konuyla ilgili "Konut stoğunun aslında artması ile alakalı konut stoğu artarsa haliyle talebi karşılar. Karşıladıktan sonra kiralar belli bir süre durur. Gaziosmanpaşa'da büyük bir kentsel dönüşüm var. Yaklaşık 12 kentsel dönüşüm bölgesi var." diye konuştu.


Geri Dön