17 / 05 / 2024

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'daki olası depreme hazırlık için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Bakanlık yetkili isimlerle toplantı düzenledi. İşte detaylar...



Kentsel dönüşüm konusunda izlenecek yol haritasının ele alındığı toplantıda açıklamalar yapan Bakan Yardımcısı Gürgen, afetin olası hasarlarının giderilmesi gerektiğini vurgulayarak Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat afetlerinin benzerini İstanbul'da yaşamak istemediklerini söyledi.

Gürgen, Hazırlıklar için gerekirse Meclis'in olağanüstü toplanmasının gerektiğini söyleyerek, "İstanbul'da öyle bir hazırlık yapalım ki bir iki ay içerisinde, bununla ilgili gerekiyorsa kanun değişikliklerini hazırlayalım, gerekirse Meclisi bile olağanüstü toplantıya çağıralım. Yeni yasama dönemini bile beklemeyelim. Kanunları, mevzuatları çıkaralım, bir an önce işe başlayalım." dedi.

İstanbul daki kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

Söz konusu dönüşüm için herkesin hemfikir olduğunu belirten Gürgen bu işle ilgili olarak kamuoyundan yüzde yüz destek alacaklarını, yeter ki doğru işleri doğru şekilde tamamlayıp doğru şekilde uygulanması grektiğini ifade etti.

İstanbul'un dönüştürülmesi gereken bir şehir olduğunun altını çizen Gürgen, eğer dönüştürülmezse de ne gibi bir afetle karşılaşılacağının ortada olduğunu belirtti.

Gürgen, "Bu saatten sonra yapacağımız iş şu, elimizdeki veriler ve ortaya konulmuş irade çerçevesinde öncelikle İstanbul’da bir çalışma grubu oluşturalım" dedi.

Söz konusu oluşturulacak yapının içerisinde, işin yürütücülüğünü Bakanlığın temsilcisi İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün üstlenmesini aktaran Gürgen, "Bu işin içerisinde Büyükşehir de olsun. İlçelerimizden de yetkili temsilciler seçelim.

Sonra bu işin içerisinde AFAD ve Valilik olsun. Bu çalışma grubu İstanbul'da sık aralıklarla toplantı yapsın" diye kaydetti.

İstanbul daki kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

Asıl öenmli olanın çalışma takvimini belirlemek olduğunu söyleyen Gürgen, "Artık bu çalışma grubunun nasıl yol kat edeceğini, bununla ilgili neler yapmamız gerektiğini de bir not haline getirip bir deklarasyon halinde hep beraber de paylaşalım. Benim için asıl önemli olan buradaki çalışma takvimini belirlemek." diye ifade etti.

Vedad Gürgen'in konuşmasından sonra toplantıya katılan belediye temsilcileri de İstanbul’un dönüşümü konusunda görüş ve önerilerini paylaştı.

TOKİ İzmir projesinde son dakika! 614 konutluk yeni proje için tarih resmen belli oldu!

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

Son Dakika tarih verildi: Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor!


Geri Dön