28 / 04 / 2024

İstanbul’dan kaçışa EYT göçü de eklendi, o bölgede arsa bulmak mucize oldu!

İstanbul’dan kaçışa EYT göçü de eklendi, o bölgede arsa bulmak mucize oldu!

Kahramanmaraş merkezli felaketin ardından 7 büyüklüğünün üzerinde bir depremin beklendiği İstanbul’dan kaçışa bu kez de EYT göçü eklendi. Megakentten kaçanların çoğunun adresi olan bu bölgede fiyatlar adeta uçarken artık arsa bulmak mucize oldu.



KÖYLERDE DÖNÜM FİYATI 100 BİN TL’Yİ AŞTI

İnsanların büyük metrekareli arsaları birlik olup aldığının altını çizen Erdem, sahil şeridinde fiyatların çok daha yüksek olduğunu ancak köylerde de metrekare fiyatlarında büyük artışlar yaşandığını ve dönüm fiyatlarının 100 bin lirayı geçtiğini söyledi.

İstanbul’dan kaçışa EYT göçü de eklendi, o bölgede arsa bulmak mucize oldu!

Trakya Bölge Uzmanı Abdullah Gürman ise bundan 3 ay kadar önce sattıkları arazileri şu anda 2 katı fiyata alamadıklarını bildirdi. Küçük de olsa bir arazi alarak bunun üzerinde villa ya da prefabrik ev yapmak isteyenlerin sayısının oldukça arttığını dile getiren Gürman, “Ancak konut satışları azalıyor ama arazi satışları çok hareketli. Kısa süre önce metrekaresini bin TL’ye sattığım yer için şu anda 3 bin TL isteniyor. Daha önce 400 bin TL’ye alıcı bulamadığımız arsanın fiyatı ise 5 katına, yani 2 milyon TL’ye yükseldi” diye konuştu.

GÖÇ AKININA EYT DE EKLENDİ 

Öte yandan depremin ardından yaşanan bu talep patlamasına EYT’lilerin de eklenmesi fiyat artışlarını daha da hızlandırdı. Merkez Bankası verilerine göre, ocak ayında en yüksek artış yaşanan iller ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ olarak sıralanırken, buralardaki yıllık artış oranları yüzde 175’e dayandı.

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?


Geri Dön