12 / 05 / 2024

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

26 senedir alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün en önemli projelerine imza atmış olan Engin Yıldırım, gayrimenkul projesi geliştirme süreçlerini anlattı. İşte detaylar…



6.FİNANSMAN AŞAMASI

Fizibilite aşamasına paralel olarak gelişir. Yatırımın ne kadarının özkaynak ile yapılacağı, banka kredileri ve dış finansman kullanımı ile ilgili görüşmeler devam eder.

7.İNŞAAT AŞAMASI

Bu aşama ise inşaatın öncesinde izinlerin ve ruhsatın alınması ile birlikte başlar, organizasyondaki yetkili ve sorumlu kişilerin atanması ile devam eder, mobilizasyon aşaması ile takip edilen süreç, inşaat imalat aşaması ile sona erer. 

8. PAZARLAMA –SATIŞ VE KİRALAMA AŞAMASI

Özel olarak kiralama zaman zarfı direkt olarak mimari tasarıma da etki edebileceğinden aslında bu zaman zarfı tasarım sırasında başlamalıdır. Yine aynı şekilde pazarlama faaliyetleri de mimari tasarım zamanın belirleyici rol oynamaktadır. 

9.MÜLK YÖNETİM AŞAMASI

Gayrimenkul sektöründe mevcut olan konuttan AVM'ye, hastanelerden otellere kadar proje üretmenin haricinde  mülk yönetimini iyi şekilde yapmak da yapılan yatırımın başarılı olmasında büyük önem arz eder. Mülk ve tesis yönetimi bankalar aracılığı ile de önemsenen bir konudur. AVM, hastane, üniversite gibi tesisler de aynı şekilde bankalar finansman tarafında yer alabiliyor. Bunun sebebi ise bu tesislerin tamamına yakını banka finansmanı ile yapılıyor. Dolayısı ile kredinin teminatı açısından nakit akışı önemli ve nakit akışını yaratacak unsur da başarılı - verimli tesis yönetimidir.

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

Gram altını olanlar dikkat! Canınız yanmasın! Bu haberi okumadan altın almayın

Tam tamına 25 bin lira promosyon verilecek! Böyle bir promosyon görülmedi! Rekor geldi

SGK bombayı patlattı! 4a, 4b, 4c ve Bağ-Kur'lular nasıl destek parası alabilir?


Geri Dön