27 / 04 / 2024

İZKA desteği atölyeyi fabrikaya dönüştürdü!

İZKA desteği atölyeyi fabrikaya dönüştürdü!

Tekstil ve konfeksiyon sektöründe 1984 yılından bu yana hizmet veren Yılmaz Konfeksiyon, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) destekleriyle hem üretim kapasitesini artırdı, hem de istihdam anlamında büyüme gerçekleştirdi...





Tekstil ve konfeksiyon sektöründe 1984 yılından bu yana hizmet veren Yılmaz Konfeksiyon,  İzmir  Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) destekleriyle hem üretim kapasitesini artırdı, hem de istihdam anlamında büyüme gerçekleştirdi. 


Bayan pantolonlarında geniş ürün yelpazesiyle üretim yapan Yılmaz Konfeksiyon, ürünlerinin tamamını Almanya, Norveç, Avusturya gibi ülkelere ihraç ediyor. Bornova Doğanlar'da 4 bin metrekare alanda hizmet verdiklerini söyleyen Yılmaz Konfeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Galip Yılmaz, "İZKA desteklerinden sonra hem ciro hem de istihdam anlamında önemli aşamalar katettik. 110 olan personel sayımız 130'a çıktı, yıllık üretim hacmimiz ise 350 bin adete yükseldi. İZKA maddi desteklerin yanı sıra yönlendirci danışmanlık hizmetiyle de kalitemizi arttırmak için bizi motive etti" diye konuştu. 


İZKA'nın kendilerine 450 bin lira civarında katkı sağladığını ifade eden Galip Yılmaz kendilerinin de öz sermayelerini ekleyerek toplam 850 bin TL'lik bir renovasyon ve makine alımı gerçekleştirdiklerini, firmanın büyük bir atölyeden küçük bir fabrikaya dönüştüğünü dile getirdi. Yeni cihazların son teknolojiye sahip olduğu için üretim hatlarının çok daha verimli çalıştığını ve insan hatasının minimuma indiğini de söyleyen Yılmaz, "İş verimliliğimizde önemli bir artış yaşadık. İşletme motivasyonumuz arttı. İZKA bize maddi desteğin yanısıra, önemli yönlendirmelerde de bulundu. Danışmanlık hizmeti vererek bizim göremediğimiz farklı eksiklikleri de tamamlamamızı sağladı" ifadelerini kullandı. 


Üretim ve tasarım konusunda her zaman en iyiyi hedeflediklerini de söyleyen Galip Yılmaz, 2009 yılında ünlü modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi'yle işbirliği gerçekleştirerek bir kreasyon yarattıklarını ve bu koleksiyonun çok beğenildiğini de sözlerine ekledi.



Dünya Gazetesi


Geri Dön