07 / 05 / 2024

Kabus gibi bir haftayı geride bırakan kripto paralarda toparlanma sinyalleri geldi! Bitcoin geri mi dönüyor?

Kabus gibi bir haftayı geride bırakan kripto paralarda toparlanma sinyalleri geldi! Bitcoin geri mi dönüyor?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasası oldukça kanlı bir haftayı geride bıraktı. Bazı altcoinlerde kayıplar yüzde 100'e yaklaşmışken kripto paraların şahı Bitcoin'de tam bir ayı-boğa savaşı gözlendi. İşte piyasalarda son durum...



Bitcoin için 26 bin dolar dip seviyesiydi


Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin hafta içi 26 bin dolar bandına kadar geriledi ve piyasada ciddi bir risk ortamı meydana getirdi. Onedio'nun aktardığına göre, dip şeklinde belirlenen bu seviyede tepki alımları geldi ve Bitcoin için yüzde 12'ye varan yükselişler sonrası fiyat yeniden 30 bin dolara yükseldi. Hafta sonu başıyla beraber 29 bin 500 dolar civarından fiyatlanan Bitcoin şu an için nispeten daha stabil görünüyor.

Kabus gibi bir haftayı geride bırakan kripto paralarda toparlanma sinyalleri geldi! Bitcoin geri mi dönüyor?

Tepki alımları ETH fiyatını yeniden 2 bin dolar seviyesine yükseltti

En gözde kripto paralar arasında yeralan Bitcoin'in en yakın takipçisi Ethereum da haftanın kötü performans sergileyen birimleri arasındaydı ve hafta içi fiyat 1.800 dolara kadar düştümüştü. Yine benzer bir biçimde ETH'de de bu seviye dip olarak belirlendi ve tepki alımları ile gelen yükseliş fiyatı ortalama yüzde 12 artırdı. Değer artışıyla beraber tekrar 2 bin dolarları gören ETH yatırımcısına bir nebze nefes aldırmış oldu.

Tether 1 dolar altına düşmüş olsa da kısa zamanda toparladı

Yine kripto para piyasalarını korkutan hareketlerden biri değeri 1 dolarla sabitlenenTether'daki fiyat düşüşüydü. Yaşanan UST krizinden sonra sabit coinlerin tartışıldığı düşen piyasada Tether (USDT) bile 0,95 dolara kadar düştü.1 dolar altındaki fiyatlamanın gün boyu devam etmesi piyasadaki genel güven duygusunu ciddi oranda zedelemiş olsa da fiyat yeniden 1 dolara yükseldi. Yazım sırasındaki fiyatı 0,9983 dolar olan USDT 2017'de de benzer bir düşüş yaşamış ve o zaman yeniden 1 doları görmesi yaklaşık bir haftayı almıştı. Bu sebeple USDT düşüş sonrası iyi toparlandı denilebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön