13 / 05 / 2024

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edilecek!

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edileceğini söyledi.



- "Ocak itibarıyla konut ve iş yerlerini teslim etmeye başlıyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm" sloganıyla ülkenin dört bir yanında riskli yapıları dönüştürdüklerini, şehirleri yeniden imar, inşa ve ihya ettiklerini anlatarak, kentsel dönüşüm çalışmalarının en süratli şekilde devam ettiği şehirlerin başında da İstanbul'un geldiğini dile getirdi.

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinin önemine de değinen Bakan Murat Kurum, Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarının kaymasıyla bir binanın çöktüğünü dile getirdi. Bakan Murat Kurum, olaydan sonra bu alandaki 757 bağımsız bölümden oluşan 134 yapıyı hemen tahliye ettiklerini ve yıkımlarını gerçekleştirdiklerini, hak sahiplerine ve kiracılara taşınma ve kira yardımı yaptıklarını kaydetti.

Kağıthane deki kentsel dönüşüm konutları Ocak ta teslim edilecek!

Bölgeyi riskli alan ilan ederek, dev bir kentsel dönüşüm sürecini başlattıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, 688 konut ve 57 dükkan olmak üzere 745 bağımsız bölüm için başlattıkları çalışmaları nihayete erdirdiklerini, mahalleyi diğer mahallelere ve İstanbul'a örnek olacak bir şehircilik eserine kavuşturduklarını söyledi.

Bakan Murat Kurum, bugün yeni yuvaların ve dükkanların kuralarını çekerek hak sahiplerini belirleyeceklerini dile getirerek, Ocak ayı itibarıyla konut ve iş yerlerini kıymetli Yahya Kemal sakinlerine teslim etmeye başladıklarını dile getirerek, tapulu hak sahibi vatandaşların borçlanma bedelinin ortalama 220 bin lira, diğer vatandaların ortalama borçlanma bedelinin 320 bin lira olacağını söyledi.

Piyalepaşa İstanbul Premium için düğmeye basıldı! İşte teslim tarihi!

Emlak Konut GYO'dan Üsküdar Altınköy 2 Sitesi'nin yerine 350 konutluk yeni proje!

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 


Geri Dön