11 / 05 / 2024

Kamu işçileri ve memurlara müjde! Maaşlara zam konusu bakanın önüne geliyor! Yeni bir zam daha mı gelecek?

Kamu işçileri ve memurlara müjde! Maaşlara zam konusu bakanın önüne geliyor! Yeni bir zam daha mı gelecek?

Kamudaki 700 bin işçinin zam isteği gelecek hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulacak. Yüz binlerce kamu çalışanı ‘2023 Toplu sözleşme maaş zam oranları belli oldu mu?’ sorusunun cevabını merak ederken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan yanıt geldi. İşte detaylar...



TÜRK-İŞ'İN TALEPLERİ NET

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “2023’te bizim taleplerimizin başında, asgari ücretten sonra özellikle tabanda bir iyileştirme yapmanız gerekiyor. Yani 10 senelik, 15 senelik arkadaşlarımız asgari ücret seviyesine yanaştı, böyle sorunumuz var. İsteğimizin bir tanesi bu. Hemen akabinde işçi arkadaşlarımıza refah payı verilmesi, arkadan da 2023’te verilecek işçilere zam" şeklinde konuştu.

ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Atalay, zam oranına ilişkin yaptığı açıklamada "2023 yılı zammıyla ilgili evvela iyileştirme, arkadan refah payı, 2023 yılı zammı. Bununla ilgili de bizim komisyon birlikte çalışacak, önümüzdeki günlerde de bu iki maddenin dışında 2023 yılında  ne zam talep edeceğimizi kamuoyuna açıklarız" demişti.

Kamu işçileri ve memurlara müjde! Maaşlara zam konusu bakanın önüne geliyor! Yeni bir zam daha mı gelecek?

KAMU İŞÇİLERİ İÇİN 2023 İLAVE TEDİYE TARİHLERİ AÇIKLANDI

6772 Sayılı Yasa Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2023 Yılında Yapılacak Ek Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, devlet ve devlete bağlı kurumlarda çalışan işçilere bu yıl verilecek ek ödemenin birinci yarısı 27 Ocak tarihinde, ikinci yarısı ise 14 Nisan tarihinde yapılacak.

Bu işçilerden, maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlarına yapılacak ilave ödemenin tamamı 22 Aralık tarihinde verilecek.

MEMURLARIN SÖZLEŞMESİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Diğer yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin aylıklarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 dönemini kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başlayacak.

Bu kapsamda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerininin kesinleşmesi açısından da önem taşıyor.

Emeklilik hayali suya düşenlere müjde! Borçlu Bağ-Kur’lulara EYT’li olma yolu açıldı

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

EYT’de devrim niteliğinde kolaylık! EYT’liler derin bir oh çekti! Artık SGK’da saatlerce sıra beklemenize gerek kalmadı!

Geri Dön