28 / 04 / 2024

Kartondan yapılan yeni Citroen Oli: Böyle bir araba ne gördünüz ne de duydunuz!

Kartondan yapılan yeni Citroen Oli: Böyle bir araba ne gördünüz ne de duydunuz!

Fransız otomobil üreticisi Citroen, yeni konsept arabası Citroen Oli’yi meraklılarına tanıttı. Bazı bölümlerinin özel geliştirilmiş ve metalden daha sağlam olduğu iddia edilen karton malzemeden tasarlandığı Oli farklı görünüşüyle de dikkat çekiyor.



Ulaşılabilirlik, dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü ile sınıfının en iyi Yaşam Döngüsü Değerlendirmesini hedefleyen Oli, yaklaşık 400 km menzil için 1000 kg ağırlık hedefini yakalamayı amaçlıyor. 10 kWsa/100 km ortalama tüketim ile 110 km/s maksimum hız ve yaklaşık 23 dakikada gibi kısa bir sürede yüzde 20’den yüzde 80’e şarj, Oli’yi elektrikli araç dünyasında bambaşka bir yere konumlandırıyor.

Citoren’in yeni konsept aracı Oli’de sadece 3 parçadan oluşan koltuklarının ultra hafif ve konforlu olduğu belirtilirken, aracın bazı bölümlerinde de karton malzeme kullanılmış durumda. Citroen geliştirdiği bu malzemenin metalden çok daha sağlam olduğunu belirtiyor.

Konsept araç Oli kullanıcılarına müzik dinlemek için de kendi hoparlörlerini, navigasyon için ise kendi telefonlarını kullanmaları tavsiye ediliyor. Dairesel yapıdaki bir kablosuz hoparlörünüzü, araç içerisindeki bölmeye yerleştirebiliyorsunuz. Yani araçta ses sistemi dahi bulunmuyor.

Citroen CEO'su Vincent Cobee Türkiye pazarına yakın bir dönemde yüzde 100 elektrikli araçlar süreceklerin bilgisini de bu programda paylaştı.

Cobee, korona virüs salgını gibi zor bir sürece rağmen Citroen’in Türkiye'deki genç ve dinamik ekibinin pazar payı konusu ve müşteri memnuniyeti konusunda etkileyici sonuçlar elde ettiğinin altını da çizdi. 

Lexus’un en ucuz modeli ne kadar? Lexus 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Ford Tourneo Courıer 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Beyaz eşyada fırsat! A101 29 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön