09 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının artırıldığını duyurdu. İstanbul'da 3 bin 500 TL’ye; Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.



"BEŞ İLDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

Daha önceki depremlerde 6 ay sonra evleri teslim etmeye başladıklarını söyleyen Kurum, "Hedefimiz 1 yıl içinde deprem bölgelerindeki ağır hasarlı, yıkık binaların tamamının inşaat sürecini yürütmek” dedi.

Kurum, 5 kentte hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını fakat artçı depremlerin hasar tespit çalışmalarının yeniden yapılmasına sebep olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Hasar tespitler çerçevesinde toplam 1 milyon 701 bin bina incelenmiş oldu. Hasarlı, hasarsız bütün binalar incelenmiş oldu. Bu, 5 milyon 10 bin bağımsız bölüme denk geliyor. 277 bin 971 yapımız ve bunun karşılığı 817 bin 748 bağımsız bölüm acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık veya orta hasarlı olarak tespit edildi. Ev olarak baktığınız zaman 653 bin konutumuz acil, ağır, yıkık veya orta hasarlı şeklinde tespit edilmiş."

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

TOKİ'nin depremin yaşandığı 11 şehirdeki 143 bin konutunda yaklaşık 600 bin kişinin yaşadığını aktaran Kurum, buralardaki bir kişinin bile burnunun kanamadığını ifade etti.

Murat Kurum, TOKİ'nin yaptığı binalar arasında orta ve ağır hasarlı birkaç bina bulunduğunu, hiçbir insanın enkaz altında kalmadığını söyleyerek bu binaların vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladığını belirtti.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Doğalgazda devrim gibi bir dönem başlıyor! Acilen göz atın!


Geri Dön