23 / 07 / 2024

Kira desteği için kaçırılmaz fırsat! İşte şartları

Kira desteği için kaçırılmaz fırsat! İşte şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Kira desteğiyle ilgili başvuru şartları açıklandı. İşte detaylar...




Kira yardımına kimler başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kira yardımına ilişki detayları açıkladı. Bakan Yanık açıklamalarında dar gelirli ailelere her ay düzenli 1.500 TL’ye kadar nakdi kira yardımı yapılacağını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı desteğine sigortası olmayan, emekli, dul ve yetim aylığı gibi hiçbir düzenli geliri olmayan, herhangi bir mal varlığına sahip olmayan, yapılacak gelir testi sonucu fakirlik sınırının altında bulunan herkesin başvuru yapabileceği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan kira yardımı ödemeleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Şifreleri ile sisteme giriş yapan vatandaşlar “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasından istediği yardım başvurusunu yapabileceği de aktarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön