26 / 05 / 2024

Kira zamlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati'den açıklama geldi!

Kira zamlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati'den açıklama geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Nebati, "Yüzde 25 kira artışı temmuzda bitecek" dedi.



Bakan Nebati, konutların alımı sırasında gerçek bedelin bildirilmemesine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine, bu alanda kalıcı bir düzenlemenin yapılması için “kapılı kapılar ardında çalıştıklarını” söyledi. Maliye’nin bu durumu kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Nureddin Nebati, düzenlemenin seçim sonrasına kalabileceğini kaydetti. Nebati içeriğine ilişkin olarak ise ilk işareti, “Konut sahibi olmayı arzularken, hangi semtte bakıyorsunuz, konutlara, emlakçıya bakıyorsunuz fiyat söylüyor fiyatlar çakışınca alıyorsunuz. O gerçek değerdir. Piyasanın gerçek değerini ortaya koyacak değerleme şirketlerinin de devreye girmesi gereklilik oluyor. Değerleme şirketlerinin de içinde olduğu bir yapının yavaş yavaş Türk gayrimenkul piyasasına girmesi gerekiyor” dedi.

'İKİNCİ EL DÜZENLEMESİ ÖZEL ALANDA OLACAK'

Öte yandan, Nureddin Nebati, ikinci el konut alımı konusunda da bir çalışma yapıldığını ancak bunun piyasa içinde kalması gerektiğini vurgulayarak, Bankaların kendi belirleyecekleri bir faizle katılacakları bir kampanya için çalıştıklarını kaydetti.

'YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI TEMMUZDA SONA ERECEK'

Kira zamlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Nebati den açıklama geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, olağanüstü bir dönemde olağanüstü bir düzenleme olarak nitelediği kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlanması uygulamasının da Temmuz ayında süresi bitince yenilenmeyeceğini, kira artışlarının kiracı ve ev sahipleri arasında kararlaştırılacağını kaydetti.

Konuşmasında, ücret artışları ve EYT düzenlemesinin seçime yönelik adımlar olmadığını savunan Nebati, "Bu kararların, seçime yönelik değil, tersine kazanımların vatandaşla paylaşıldığı bir dönem olarak değerlendirilmesi lazım" diye konuştu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Ocak 2023 tarihinde saat 23.18'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 119 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının ineceği en düşük seviyeyi açıkladı!

Emekliye bayram! 3600 ek gösterge farkı belli oldu

Emekliye 100 bin TL müjdesi!


Geri Dön