29 / 04 / 2024

Kiracılar aman dikkat, ev sahibinin oyununa gelmeyin!

Kiracılar aman dikkat, ev sahibinin oyununa gelmeyin!

Ev sahiplerinin yaptığı kira oyunu kiracıları zor durumda bırakıyor. Kiracısını evden çıkarmayı düşünen ev sahiplerinin yaptığı yöntemler şaşkınlık yaratıyor.



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar en üst seviyeye kadar çıktı. Ev sahipleri ile karşı karşıya kalan çok sayıda kiracı sıkıntılı durumda kalıyor. Bu şekilde devam eden sorunlar kavgalara sebep olurken iki tarafta kendi açısından konuya yaklaşmaya çalışıyor. Yüzde 25 kira zammı sınırlaması ise sorunların baş nedeni oluyor. Ev sahipleri de kiracılarını evden çıkarmanın yollarını arıyorlar.

EV SAHİPLERİNİN EN ETKİLİ YÖNTEMİ!

Usakgundem.com'un haberine göre; normal koşullarda kirasını düzenli olarak ödeyen bir kiracının evden çıkarılabilmeleri çok zor bir durum olabiliyor. Öte yandan kiracılı eve ev sahibinin ihtiyacı olması, ya da evin kentsel dönüşüme girecek olması gibi durumlarda kiracının çıkması isteniyor. Öte yandan ev sahipleri de kiracıları evden çıkarmanın yolunu farklı bir şekilde buldular.

Bu formüde kira borcu yapmayan ve ödemelerini günü gününe gerçekleştiren kiracılara karşı ev sahibi, kiracının kirasını yatırdığı banka hesabını kapatıyor. Kiracı aylık kira bedellerini bu hesaba göndermeye devam ediyor. Ancak takibi yapmayan kiracı yatırdığı paranın karşıya gitmediğini fark etmiyor. Ev sahibi de 2 ay ardı ardına kiracıya kira borcunu ödemediği için yazılı ihtar çekiyor. Bu 2 yazılı ihtar çekildikten sonra ise ev sahibinin kiracıyı evden çıkarmak için tahliye talepli dava açması mümkün oluyor ve bu davanın sonucunda ise kiracı evden çıkarılıyor.

Ev sahiplerinin uyguladıkları bu yöntemlerinde arabulucu da devreye giriyor. Ev sahibinin dava açmadan önce arabulucuya gitmesi gerekiyor. Eğer arabulucu sorunu çözemezse o zaman dava açılabiliyor. Ev sahibi maalesef ki kötü niyetli olduktan sonra arabulucun süreci de işe yaramıyor.

Kiracılar aman dikkat, ev sahibinin oyununa gelmeyin!

BU DURUMDA KİRACILAR NE YAPMALI?

Kiracıların ev sahiplerinin eline koz vermemek için yapmaları gereken bazı işlemler bulunuyor. Öncelikle ev sahibi banka hesabını kapatabilir ve bunu anlayabilmek için gönderilen paranın karşı tarafa gidip gitmediği takip edilmelidir. Eğer ev sahibi hesabını kapatmışsa o zaman PTT üzerinden ev sahibine para gönderilmelidir. PTT üzerinden gönderilecek para isme yönelik olduğu için ev sahibinin hesabına geçmemesi mümkün değildir.

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

 


Geri Dön