13 / 05 / 2024

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar son günlerde sık sık gündem oluyor. Aidatlara yasal düzenleme için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...



Emart Gayrimenkul Kurucusu, Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan, konut sitesi aidatları ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yapılacak yasal düzenlemeyle aidat artışlarına enflasyon oranında bir sınırlama getirilmesi bekleniyor. Belirlenecek üst sınırın üzerinde yapılacak aidat artışları cezalandırılacak ve vatandaşların bu konudaki mağduriyetinin önüne geçilecek" diyerek, son zamanlarda bazı yerlerde yüzde 80 ile yüzde 100'lere ulaşan yükselişlerin gündeme geldiğinin altını çizdi. 

Arzu Turan, Bakanlığın bu konuda getireceği sınırlamayla site yönetimlerinin belirlenen rakamdan yüksek bir artışa gitmesinin mümkün olamayacağına vurgu yaptı. 

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Turan, konuya ilişkin "Belirlenen üst sınırın üzerinde artış yapılmaması için sıkı denetimler yapılacak. Bu bağlamda fahiş artış yaptığı belirlenen site yönetimlerine yaptırımlar uygulanacak" ifadelerini kullandı ve şikayet gelmesi durumunda da gerekli incelemelerin hızlıca yapılarak, uygunsuzluk belirlenen aidatlarda yasal çerçevede belirlenen cezalara başvurulacağının altını çizdi. 

Burada kilit noktanın üst sınır aşılarak yapılan aidat zammına bir hafta içinde itirazda bulunulması olduğuna dikkat çeken Arzu Turan, "Vatandaşlar itirazlarını 7 gün içinde yine site yönetimlerine yapacak ve olumlu sonuç alınamaması durumunda ilgili bakanlığa yazılı veya sözle şikayette bulunabilecek" açıklamasında bulundu.

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Son dönemde kiracılar ile konut sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların da sık sık gündeme geldiğini aktaran Arzu Turan, "Kira artışıyla ilgili yaşanan anlaşmazlıklarda karşı karşıya gelen kiracılar ve ev sahipleri konu aidat olduğunda aynı safta buluşuyor. Aidatı yüksek olan sitede kiracı olanlar bu konuda ödeme güçlüğü yaşarken, ev sahipleri de yüksek aidatı olan mülklerine kiracı bulmakta zorlanabiliyor ya da konutu boş kaldığında yüksek aidatları kendisi ödemek zorunda kalıyor" diye konuştu. 

Turan, söz konusu açıklamasını yüksek site aidatları konusunun çok kısa zaman içinde yapılacak yasal düzenlemeyle sona ermesinin beklendiğini söyleyerek tamamladı. 

DS 9'a 337 bin TL'lik Temmuz 2023 zammı geldi! İşte DS 9 güncel fiyat listesi!

En düşük memur maaşı 30 bin TL'mi olacak? Memur ve memur emeklileri dikkat! Bu sefer rakam geldi!

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!


Geri Dön