12 / 05 / 2024

Korkunç gerçeği o isim çıkardı! Faturasını ödeyemeyen sayısı yüzde 4 bin arttı! Vatandaş karanlıkta oturuyor!

Korkunç gerçeği o isim çıkardı! Faturasını ödeyemeyen sayısı yüzde 4 bin arttı! Vatandaş karanlıkta oturuyor!

Enflasyondaki korkunç yükseliş son bir yıl içinde binlerce vatandaşı faturalarını ödeyemez hale getirdi.  Özellikle bir ilimizde yaşanan acı tabloyu ise o isim açığa çıkardı. Sayıları binleri buluyor…



ELEKTRİĞİNİ ÖDEYEMEYEN MESKEN SAYISI 220’DEN 9 BİNE ÇIKTI

Muğla’da kaç vatandaşın elektrik faturasını ödeyemediği konusunda Bakan Dönmez’den bilgi istediğini belirten Erbay,  “Sayın Bakan, yanıtlamış; 2019 senesinde Muğla’da elektriği kesilen mesken abone sayısı 220 olurken, bu sayı 2020’ye gelindiğinde 5 bin 159’a çıkmış. 2021 senesinde ise 9 bin 356’ya kadar yükselmiş Yani yüzde 4 bin artış gerçekleşmiş” ifadelerini kullandı.

Korkunç gerçeği o isim çıkardı! Faturasını ödeyemeyen sayısı yüzde 4 bin arttı! Vatandaş karanlıkta oturuyor!

TİCARETHANELER DE ÖDEYEMİYOR

Bu konuda ticarethane statüsündeki yerlerin bile ödeme güçlüğü çektiğine vurgu yapan Erbay, şunları söyledi:

“Ticarethane statüsündeki yerlerde ise 2019 yılında 428 tane ticarethanenin elektriği kesilmiş. Bu rakam, 2020 senesinde 4 bin 817’ye,  geçen yıl ise 3 bin 350’ye ulaşmış. İşte AK Parti’nin uyguladığı hatalı, yanlış politikaları bu. Tarımsal sulamaya bakıldığında 2019 yılında 24 tane elektrik kesintisi meydana gelirken, tarımsal sulamada 2020 yılında bu sayı 532’ye, geçen yıl ise  852’ye ulaşmış. Bu nedenle AK Parti’nin yanlış politikaları sonucu fakirleşen Muğlalı hemşerilerimizin, elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın oranı artmış, sayı olarak meskenlerde yüzde 4 bin, ticari işletmelerde yüzde 680, tarımsal sulama alanınd yüzde 3 bin artış göstermiş.”

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Annelere tam 16 bin TL destek! Başvuran herkes alıyor!

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Bu haber iş arayanlara bayramı yaşatacak! 86 belediyede birden ilan açtı! Biri size uygun olabilir!

Bu desteği almanız için ev hanımı olmanız yeterli! Devlet tam 1.100 TL  veriyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön