05 / 05 / 2024

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.



Proje çıktısı ile elde edilen ürünlerin ticarileşememesinin nedenleri, projelerin Ar-Ge ağırlıklı olması, pazar ihtiyacı zayıf projeler bulunması, ticarileşme sürecinin uzaması nedeniyle teknolojik yeniliklere adapte olamama, müşteri beklentilerinin karşılanamaması, finansal sorunlar, işbirliği kültürünün zayıf olması ve 2020-2022 dönemi için salgının etkileri olarak madde madde değinildi.

 KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50 nin altında!

Yapılan çalışmada, KOSGEB’in; yeni bir ürün,süreç,hizmet üretilmesi, mevcut bir ürün, süreç ve hizmetin geliştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve 2010 yılından bu yana Ar-Ge ve inovasyon desteği verdiği, 2021 yılında bunlara ürün geliştirmenin eklendiği hatırlatıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön