05 / 05 / 2024

kosgeb arge

kosgeb arge

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Nanorc Arge Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nanorc Arge Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yeşim Müge Şahin ve Funda Özkök ortaklığında kuruldu.

Vitanatur İlaç Kozmetik Bitkisel Ürünler Arge Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Vitanatur İlaç Kozmetik Bitkisel Ürünler Arge Danışmanlık Anonim Şirketi Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Emre Şefik Çağlar, Mehmet Evren Okur ve Neslihan Üstündağ Okur ortaklığında kuruldu.

Nanorc Arge Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Nanorc Arge Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar’da 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Yeşim Müge Şahin ile Funda Özkök ortaklığı ile kuruldu.

Nokem Mühendislik Arge Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nokem Mühendislik Arge Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 128 bin TL sermaye bedeli ile Memduh Kurtulmuş tarafından kuruldu.

Pharmanim Arge Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Pharmanim Arge Teknoloji Anonim Şirketi Tuzla'da 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Alkoç tarafından kuruldu.

KOSGEB desteği ile tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapılıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından aldığı destekle ile açtığı atölyede ürettiği evleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerine gönderiyor. Kırıkkaleli girişimci, aldığı destekle birlikte tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapıyor. İşte ayrıntıla

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

KOSGEB'den işletme başına 750 bin TL'ye varan destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Deprem bölgesindeki KOBİ'ler için 925 milyon TL'lik finansman aktarılmış oldu. İşte ayrıntılar... 

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen 11 ilde bulunan işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık deprem destek paketine, Diyarbakır’dan 2 haftada 718 başvuru yapıldığını açıkladı.

KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep'te faaliyetlerini sürdürüyor

Deprem bölgesinde KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” (GTO) toplantı kapsamında anlatıldı.

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki KOBİ'ler için sundukları desteğe 30 bin 723 başvurunun yapıldığını açıkladı ve onaylanan ödemelerin 1 ay içinde yatacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KOSGEB'ten deprem bölgesindeki işletmelere müjde! 450 milyon dolarlık kaynak dağıtılacak!

KOSGEB, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, hedeflerinin depremlerden etkilenen yerlerdeki 100 bin esnafa destek sağlamak olduğu belirtildi.

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni girişimler ve yatırımlar için kritik öneme sahip KOSGEB desteklerinde destek limitlerinin artırılacağını duyurdu. 

kosgeb arge Haberi

kosgeb arge

KOSGEB'in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının oldukça düşük kaldığı belirtildi. Seviye olarak ise yüzde 50'nin altında kaldığı belirtildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ve Bakanlık tarafından yayınlanan Anahtar dergisinde yayımlanan bir çalışmada, desteklenen projelerin yüzde 47,2’sinin ticarileştiği ortaya çıktı.

Proje çıktısı ile elde edilen ürünlerin ticarileşememesinin nedenleri, projelerin Ar-Ge ağırlıklı olması, pazar ihtiyacı zayıf projeler bulunması, ticarileşme sürecinin uzaması nedeniyle teknolojik yeniliklere adapte olamama, müşteri beklentilerinin karşılanamaması, finansal sorunlar, işbirliği kültürünün zayıf olması ve 2020-2022 dönemi için salgının etkileri olarak madde madde değinildi.

Yapılan çalışmada, KOSGEB’in; yeni bir ürün,süreç,hizmet üretilmesi, mevcut bir ürün, süreç ve hizmetin geliştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve 2010 yılından bu yana...