02 / 05 / 2024

Kripto para yasasında nelere yer verilmeli?

Kripto para yasasında nelere yer verilmeli?

Av. Görkem Gökçe, kripto para yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçe, "Kripto para konusunun düzenlenmesinin bir diğer önemi de vatandaşlarımızın haklarının korunması" dedi.



Fiziksel ortamda mevcudiyeti bulunmayan, kriptografi, yani şifreleme aracılığıyla güvencelenen alınan sanal para birimleri şeklinde nitelendirilen kripto para birimlerine Türkiye’den gösterilen ilgi oldukça fazla. Dünya Ekonomik Forumu'nun 74 ülkede gerçekleştirdiği bir araştırmada dünyada en çok kripto paranın kullanıldığı 4 ülkeden biri Türkiye olarak belirlendi.

Kripto para yasasında nelere yer verilmeli?

Dünya genelinde pazar büyüklüğü 2 trilyon doları geçtiği belirtilen sektörde, 451 borsada 16 bini aşkın kripto para cinsiyle işlem yapılıyor. Kullanıcı sayısı kapsamında Avrupa'da birinci, dünyada da 4'üncü sıraya yerleşen Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 14 milyon kişinin bu borsalar aracılığıyla işlem gerçekleştirdiği belirlendi. 

Türk borsalarında tespit edilen günlük işlem hacminin 1 milyar dolar olduğu görülürken, Twentify'ın gerçekleştirdiği bir araştırmada; halkın yüzde 87’lik kısmının en çok tanınan kripto para birimi olan Bitcoin’i bildiğini ortaya koydu. Bitcoin alan kişilerin yüzde 44’ünün de yatırım için bu para birimiyle ilgilendiği belirlendi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön