03 / 05 / 2024

Kripto parada bir saatli bomba

Kripto parada bir saatli bomba

Huobi Araştırma Enstitüsü’nün yayınlandığı bir rapora göre, hedge fonu Three Arrows Capital’in yakın zamanda iflası, kripto dünyasında bir dizi likidite krizine yol açmakla kalmadı, aynı zamanda da teminatsız kripto kredilerinin yarattığı önemli riske de ışık tutmuş oldu.



“Bir Sonraki Likidite Kriziyle Kim Karşı Karşıya Gelecek?” başlıklı raporda, kaldıracı artırmak için döngüsel kredi kullanımı ve zayıf risk yönetimi yoluyla agresif yatırım sistemlerinin 3AC’nin likidite krizini nasıl hızlandırdığına dair bir analiz sunuldu. 

3AC, Terra-Luna çöküşünden 560 milyon dolar zarar gördükten sonra, kısa vadeli yükümlülüklerini karşılayacak fonları tükendi ve Haziran ayının ortasından bu yana 400 milyon doların üzerinde varlığı tasfiye etti. 3AC’nin iflasının ardından, fon yöneticilerinin ve büyük borç verme adımlarının birbirine bağlı doğası, sektörde bir dizi likidite krizini tetikleyen bir zincirleme etkiye katkıda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön