18 / 05 / 2024

Kripto parada bir saatli bomba

Kripto parada bir saatli bomba

Huobi Araştırma Enstitüsü’nün yayınlandığı bir rapora göre, hedge fonu Three Arrows Capital’in yakın zamanda iflası, kripto dünyasında bir dizi likidite krizine yol açmakla kalmadı, aynı zamanda da teminatsız kripto kredilerinin yarattığı önemli riske de ışık tutmuş oldu.



Huobi Araştırma Enstitüsü araştırmacısı Johnny Louey şu yorumda bulundu: 

“Kripto piyasası, ayı piyasasında sessiz kaldığından, teminatsız kredi platformlarına ve bunların borçlularına daha fazla dikkat edilmelidir. Piyasa daha fazla düşüşe geçerse, daha fazla kurum varlık tabanlarında bir devalüasyon görecek böylece yükümlülüklerini karşılamak için likiditesi tükenecek. Kayıpları azaltmak için ise teminatlı kredilerini güvence altına almak üzere harekete geçeceklerdi ve bu da teminatsız kredileri tehlikeye atacak ve bu da kredi havuzu yatırımcıları için büyük kayıplara neden olacaktı.

Likidite krizlerinin bulaşıcı etkisi şiddetli olacak ve sonrasında piyasanın daha da düşmesi ve daha ciddi kapitülasyonların damgasını vuracağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, Amber Group ve Wintermute Trading’in önümüzdeki aylarda vadesi dolacak olan teminatsız kredilerini geri ödeme kabiliyeti, piyasa duyarlılığının bir barometresi olarak hizmet edecektir. İkisi kredi temerrüdü belirtileri varsa, benzer likidite krizlerinin artacağını beklemeliyiz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön