21 / 05 / 2024

Kripto piyasasında deprem! Yatırımcılar şokta

Kripto piyasasında deprem! Yatırımcılar şokta

Kripto piyasası son yılların en düşük seviyesinde seyrederken, haziran ayından beri ödeme kriziyle savaşan kripto şirketi Celsius, resmen iflas başvurusu yaptı.



İFLAS DALGASI

Kripto para endüstrisinde bazı şirketlerin ödeme krizine düşerek iflasın eşiğine gelmesi Terra ve Luna krizinin ardından tetiklendi. Terra ve Luna’nın çöküşü piyasada yaklaşık 45 milyar dolarlık bir zarara yol açtı.

Böylece yeterli likiditeyi sağlayamayan şirketlerin zararı 2022 yılında kripto para piyasalarından hızlıca çekilen fonlardan dolayı telafi edilemeyecek boyutlara çıktı ve iflasa giden sürecin önü açıldı. Aynı şekilde ABD Merkez Bankası’nın faiz artışı adımlarıyla tetiklenen ve kasımdan bu yana devam eden kripto düşüşü de şirketlerin zarar etmelerine neden oldu.

KRİPTO DEPREMİ SÜRÜYOR

2021 yılının Kasım ayında bir Bitcoin fiyatı 67 bin dolar seviyelerinde işlem görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış, sonrasında Fed’in parasal sıkılaştırmaya başlaması ve Ukrayna-Rusya savaşının ekonomi üzerindeki yarattığı riskler yatırımcıların borsa, kripto gibi riskli varlıklardan kaçmasına sebep oldu.

Sonrasında Luna ekosisteminde yaşanan kriz, yatırımcıların kripto varlıklara olan güvenini derinden sarsarken bu çöküş de kripto piyasasına milyarlarca dolar zarara mâl oldu.

Kripto piyasasında deprem! Yatırımcılar şokta

Bitcoin son günlerde 20 bin doların altına yerleşirken lider kripto para yılbaşından bu yana yüzde 60’a yakın, tarihi zirvesinden bugüne ise 70 civarında değer kaybetti.

Editörün Notu: Bu haber  14 Temmuz 2022, saat 21.20'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 47 kuruş, euro 17 lira 52 kuruş, altının gramı ise 961 lira 23 kuruş değerindedir.

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

EYT'de sıcak gelişme! Tarih verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön