19 / 05 / 2024

Kriptoya yatırım yapan zarar etti! Kripto borsasının hali ne olacak?

Kriptoya yatırım yapan zarar etti! Kripto borsasının hali ne olacak?

Kripto para piyasalarında düşüşler devam ediyor. Borsalarda yeniden sert satışlar görüldü. Lider kripto para birimi olan Bitcoin tarihi zirvesinden % 69 oranında uzaklaştı. İşte detaylar…



CZ DE DÜŞÜŞE ARACI OLDU

Binance'ın CEO'su CZ, Bitcoin'deki düşüşlerden sonra tweet atmıştı. Tweete göre balinaların ve kurumsal yatırımcıların ucuza Bitcoin satın almak için operasyon yaptığını dile getirildi.

MT. GOX TELAŞI DA VAR

2014 yılında iflas eden kripto para borsası Mt. Gox ile ilgili bir dizi olan davada sonuçlar çıkmaya başladı. Geçtiğimiz senelerde çıkan sonuçlara benzer kararlar olmuş olsa da Mt. Gox bu kararlar ile ilgili yatırımcılarına ödeme gerçekleştirmemişti.

Kripto para piyasalarının tarihinin en büyük hırsızlıklarından biri olarak kayıtlara geçen Mt. Gox'a siber saldırı olmuş ve milyarlarca dolarlık Bitcoin yok olmuştu.

Mt. Gox'un elinde ise mağdurlara verilmek için 140 bin Bitcoin ve 500 bin dolar bulunmakta. 2014 yılında 200 dolar maliyet ile alınan Bitcoin'lerin yatırımcılara geri dağıtılması ile birlikte birçok yatırımcının Bitcoin'leri nakde çevireceği beklentisi artmış oldu.

BITCOIN SERT GERİLEDİ

25 bin doları test etme ümidi ile harekete geçen Bitcoin küresel piyasalardaki oynaklık ile gerilemeye başladı. Tarihi zirvesinden % 69 geride işlem gören lider kripto para birimi olan Bitcoin bugün % 1.5 civarında prim ile 21 bin 440 dolar seviyesinde işleme geçiyor.

ETHEREUM DA CANSIZ SEYREDİYOR

En çok tercih edilen ikinci kripto para birimi olan Ethereum da güç kaybı yaşıyor. Ethereum % 1.24 oranında küçük prim ile 1600 dolar seviyelerinde alıcı buluyor.

Kriptoya yatırım yapan zarar etti! Kripto borsasının hali ne olacak?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.48'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Konut satışları yere çakıldı! Ev almak git gide zorlaşıyor

Gram altın 1600 lira! Bunu okumadan altın almayın! Gram altının yeni fiyatı daha önce hiçbir yerde açıklanmamıştı

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön