02 / 05 / 2024

Kültür Bakanlığı binası Onduline ile yenileniyor

Kültür Bakanlığı binası Onduline ile yenileniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı binası, çatısını Onduline Avrasya'nın kiremitaltı levhası Isoline ile yeniliyor



Yapılış tarihi itibariyle döneminin mimari eserlerinin en önemlileri arasında sayılan Kültür ve Turizm Bakanlığı binası, kültürel mirasın gelecek nesillere sağlıklı  bir şekilde taşıyabilmek amacıyla çatısını Onduline Avrasay'nın kiremitaltı levhası Isoline ile yeniliyor. Onduline Avrasya tarafından üretilen  Isoline kiremitaltı levhası, özellikleri bakımından tarihi ve kültürel değere sahip birçok yapının çatı onarımında başrol oynuyor. TBMM ve Harbiye Askeri Müzesinin çatı onarımında da kullanılan Isoline bunun en güzel örnekleri arasında sayılıyor. TBMM ve Harbiye Askeri Müzesi'nin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da Onduline Isoline seçimindeki en büyük etken, özellikle çatıdan gelen yağmur sularının oluşturduğu nem, küflenme ve çürümeye karşı en etkili yalıtım malzemesi olması.

Özel girintileri ve su sızdırmayan yapısıyla çifte güvence sağlayan Isoline, özellikle yağmur sularının yaratabileceği tahribatları sıfıra indiriyor. Sızan suları oluk diplerinden serbestçe akıtan bu Isoline sistem, çatıların su geçirimsizliğini garantiliyor. Isoline yalıtım levhası, hangi tip kiremitle kullanılırsa kullanılsın karmaşık çatı detayları çözülüyor, kiremitlerin çatıya bağlanması kolaylaşıyor. Isoline kiremitaltı yalıtım levhası ile kiremitler arasında kalan boşlukta dolaşan hava, kiremitlerin çabuk kurumasını sağlıyor. Bu sayede nem nedeniyle oluşabilecek küfe ve çürümeye karşı önlem alınmış oluyor.

Mimarisiyle tarihimizin en önemli yapıları arasında gösterilen Kültür ve Turizm Bakanlığı binasının çatısının da Onduline Isoline ile yenilenmesi, tarihi ve kültürel öneme sahip birçok binanın çatı onarımda uygulanan yöntemin ve alınan başarılı sonuçların en büyük göstergesi olarak görülüyor.


Geri Dön